Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Mijn meningen zijn feiten

De wording van Thierry Baudet

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789045041148
Direct te downloaden

Samenvatting

'Mijn meningen zijn feiten' van Harm Ede Botje en Mischa Cohen is een onthullend portret van politicus Thierry Baudet. Hij kwam als een komeet omhoog in de Nederlandse politiek: een rechtse stoorzender die de zaak wel eens even zou opschudden.

Veel kiezers omarmden zijn verzet tegen de gevestigde orde. Waarom maakte Baudet – zelf als gymnasiast, rechtsfilosoof en romancier lid van de elite – diezelfde elite tot zijn aartsvijand? Waar komt zijn angst voor het vreemde en voor het uitwissen van ‘onze’ westerse cultuur vandaan? Hoe ontwikkelde hij zich van conservatief tot radicaal-rechtse populist?

Journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen spraken met familieleden, leraren, medestudenten, (voormalige) vrienden en vriendinnen – en met ideologische voor- en tegenstanders. 'Mijn meningen zijn feiten' laat zien hoe Baudet, nergens thuis en vaak afgewezen, dan maar zijn eigen zuil bouwde. En hoe hij na pogingen in de muziek, de wetenschap, de journalistiek en de literatuur in de politiek – voorlopig – zijn bestemming vond.

Specificaties

ISBN13:9789045041148
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:376
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:22-10-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Harm Ede Botje

Harm Ede Botje schrijft voor Het Parool en Follow the Money en werkte voor Vrij Nederland, VPRO’s Argos en het NPO Radio 1 Journaal. Hij ontving de European Journalism Award en werd twee keer genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel.

Andere boeken door Harm Ede Botje

Over Mischa Cohen

Mischa Cohen publiceerde behalve Mijn meningen zijn feiten (2020) ook De nazi-leerling (2020 4de druk) bij Atlas Contact. Elders verscheen Mijn naam is Cohen. Hij werd tweemaal genomineerd voor De Tegel en won die journalistieke prijs in 2014 voor ‘Die fucking datum’ over de gevolgen van de moord op Theo van Gogh. Zijn verhaal over de redactie van Charlie Hebdo na de terreuraanslag van 7 januari 2015 werd genomineerd voor een Mercur, de prijs voor de beste tijdschriftreportage van het jaar. Die verhalen verschenen in Vrij Nederland, het week- en later maandblad waarvan Cohen ruim drie decennia redacteur was.

Andere boeken door Mischa Cohen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mijn meningen zijn feiten