Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie

protocollaire behandelingen op maat

Gebonden Nederlands 2009 9789046901335
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een langdurige behandeling van mensen met een psychische stoornis is in veel gevallen niet (meer) nodig. Behalve zorgverzekeraars raken ook wetenschappers en behandelaars meer en meer overtuigd van de kracht van relatief kortdurende, protocollaire behandelingen.

In Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie laten de auteurs zien hoe deze protocollaire behandelingen in de praktijk werken en hoe ze, waar nodig, gecombineerd kunnen worden met creatieve, individuspecifieke interventies. Ieder hoofdstuk stelt een stoornis centraal. Na een bespreking van de beschikbare standaardbehandelingen wordt aan de hand van een concrete casus een protocollaire behandeling besproken, gezien door de bril van de geïntegreerde cognitieve gedragstherapie. Hierbij gaat het niet zozeer om een 'kijkje in de therapiekamer' maar vooral om een 'kijkje in het hoofd van de behandelaar'. De lezer kan volgen welke keuzes een expert maakt bij de start en gedurende een behandeling.

Dit praktijkboek sluit naadloos aan bij het meer theoretische werk Geïntegreerde cognitieve gedragstherapie – Handboek voor theorie en praktijk van Kees Korrelboom en Erik ten Broeke, die met dat boek al hebben bewezen tot de top van hun vakgebied te behoren.

Specificaties

ISBN13:9789046901335
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:496
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:2-9-2009
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Erik ten Broeke

Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij maakt deel uit van Visie, een praktijk voor cognitieve gedragstherapie te Deventer.

Andere boeken door Erik ten Broeke

Over Kees Korrelboom

Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en cognitief psychotherapeut. Hij werkt als onderzoeker, opleider en behandelaar bij PsyQ Haaglanden, onderdeel van de Parnassia Bavo Groep.

Andere boeken door Kees Korrelboom

Over Marc Verbraak

Marc Verbraak is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij werkt als inhoudelijk directeur bij de HSK Groep en als hoofdopleider gezondheidszorgpsychologen bij het SPON/ACSW van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door Marc Verbraak

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie