Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Krachtwerk

Methodisch werken aan participatie en zelfregie

Paperback Nederlands 2016 9789046905197
Verkooppositie 1303Hoogste positie: 1303
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Mensen zijn soms de greep op hun leven kwijt en kunnen moeite hebben om zich in de samenleving staande te houden. Zij ervaren diverse problemen - lichamelijk, sociaal, materieel - en voelen zich er alleen voor staan. 'Krachtwerk' biedt handvatten voor het geven van maatschappelijke ondersteuning en versterkt het vermogen van mensen om richting te geven aan een leven dat ze de moeite waard vinden. Vertrekpunt vormen de krachten, mogelijkheden en talenten van de mensen en hun zelfregie in het begeleidingstraject.

'Krachtwerk' helpt begeleiders zich een houding eigen te maken en de competenties te verwerven die nodig zijn om krachtgericht met cliënten te werken. Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 gaat over de pijlers van deze basismethodiek, zoals burgerschap, participatie, zelfregie, veerkracht en herstel. Deel 2 beschrijft de uitvoering van 'Krachtwerk' door de toepassing van een krachtgericht begeleidingstraject. De noodzakelijke voorwaarden voor de implementatie en borging van de methodiek in organisaties komen in deel 3 aan de orde. Elk hoofdstuk start met een verdieping, geeft aanwijzingen voor de praktische toepassing en sluit af met studieopdrachten. Bij dit boek is een website beschikbaar met ondersteunend materiaal voor docenten.

'Krachtwerk' is een standaardwerk voor studenten die een opleiding voor zorg- of hulpverlener volgen, bijvoorbeeld maatschappelijk werkers, social workers, sociaal-pedagogisch hulpverleners, (sociaal) psychiatrisch verpleegkundigen, rehabilitatiewerkers en ergotherapeuten. Dit boek is ook bedoeld voor professionals en ervaringsdeskundigen. Het biedt concrete handvatten om methodisch te werken aan participatie en zelfregie. 'Krachtwerk' is opgenomen in de databank Effectieve Sociale interventies (Movisie) met de erkenning 'goed onderbouwd'.

Specificaties

ISBN13:9789046905197
Trefwoorden:zorg, samenleving
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:19-8-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Judith Wolf

Judith Wolf is als hoogleraar maatschappelijke zorg verbonden aan het Radboudumc Nijmegen. Tevens is ze bij het Radboudumc directeur van Impuls -Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg en als zodanig ook verbonden aan de Impuls academie.

Andere boeken door Judith Wolf

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Krachtwerk