Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Inleiding in de psychoanalytische theorie & behandelingen

Paperback Nederlands 2018 9789046905944
Verkooppositie 2946Hoogste positie: 2946
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Hoe functioneert het innerlijk leven van mensen en hoe kan men daarin interveniëren? Inleiding in de psychoanalytische theorie en behandelingen is een inleiding in het psychoanalytische referentiekader. Het boek geeft een actueel en volledig overzicht van de verschillende psychoanalytische stromingen en sluit aan bij de DSM-5 classificatiesystematiek.

In het boek staat de ontwikkeling van het innerlijk in procesmatige zin centraal. De auteur behandelt de theorie van de klassieke neurose en de meer structurele pathologie, en hij besteedt ruim aandacht aan de intake en indicatiestelling. Verder komen de verschillende behandelvarianten en therapeutische interventiemethodieken aan de orde, van openleggend naar steunend en van langdurig naar kort. Er is aandacht voor de interactionele invalshoek en de moderne opvattingen binnen de psychoanalyse. Ook het mentaliserend vermogen komt aan bod: hoe kan het epistemisch vertrouwen worden vergroot?

Deze derde herziene druk is volledig geactualiseerd. In vergelijking met de vorige druk is er meer plaats ingeruimd voor het proces van intake en indicatiestelling. Het hoofdstuk over de behandelvormen is verder uitgebreid en sluit aan bij de beschikbare evidentie. De polariteit tussen verbondenheid en autonomie, oftewel die tussen ‘relatie’ en ‘interpretatie’, komt in deze editie duidelijker naar voren.

Specificaties

ISBN13:9789046905944
Trefwoorden:psychoanalyse
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:303
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:12-4-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over M.H.M. de Wolf

Dr. M.H.M. de Wolf is klinisch psycholoog, psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut. Daarnaast was hij lange tijd hoofdopleider psychotherapeut aan de RINO Amsterdam en is hij opleider bij verschillende psychoanalytische verenigingen. Momenteel werkt hij in zijn eigen praktijk in Amsterdam, en doceert hij psychoanalyse en superviseert hij psychoanalytici in Oost-Europa.

Andere boeken door M.H.M. de Wolf

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding in de psychoanalytische theorie & behandelingen