Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Basisboek legal design

Ontwerpen voor toegankelijk recht

Paperback Nederlands 2020 9789046906309
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Legal design is een interdisciplinaire ontwerpaanpak om juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Voorbeelden van ontwerpen zijn toegankelijke documenten, laagdrempelige dienstverlening, gebruiksvriendelijke apps en toegankelijke rechtspleging. Het sluit aan bij de rechtsbehoeften van mensen, en het doel is dat de toegang tot recht voor iedereen mogelijk wordt.

Basisboek legal design beschrijft de kernconcepten die van belang zijn bij legal design, zoals inleven in de ander, met andere ogen kijken, ideeën opdoen en uitwerken. Het boek bespreekt verschillende manieren om legal design te benaderen. Ook bevat het tools en methoden waarmee studenten vaardigheden kunnen ontwikkelen om de beschikbare technieken te gebruiken. Het boek maakt de verbinding tussen theorie en praktijk door middel van kleine en omvangrijke juridische cases, vragen en opdrachten. Op de bijbehorende website komen extra opdrachten en design formats en er komt een docentenhandleiding beschikbaar.

Basisboek legal design is geschreven voor (hbo-)studenten van juridische opleidingen, zoals HBO-rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). Het is ook zeer geschikt voor studenten van universitaire rechtenstudies en juridische professionals die willen kennismaken met legal design en voor mensen die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met juridische professionals, zoals designers, ict’ers, taalkundigen, psychologen en managers.

Specificaties

ISBN13:9789046906309
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:23-12-2020
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Recht algemeen

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ineke van den Berg

Ineke van den Berg is sinds september 2017 lector Toegankelijkheid van het Recht bij InHolland. Ze was daarvoor vanaf 2003 verbonden aan de HU, eerst als docent en sinds 2011 als hoofddocent bij HBO Rechten. Ook werkt ze vanuit haar eigen bedrijf (juridische opleiding en advies).

Andere boeken door Ineke van den Berg

Over Peter van den Heuvel

Peter van den Heuvel is designer en docent/onderzoeker bij het lectoraat Toegankelijkheid van het Recht van Hogeschool InHolland.

Andere boeken door Peter van den Heuvel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek legal design