Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Inleiding organisatiekunde

Paperback Nederlands 2021 9789046907382
Verkooppositie 644Hoogste positie: 196
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Inleiding organisatiekunde geeft een kernachtig overzicht van het vakgebied organisatiekunde. In het boek staat het 7S-model van McKinsey centraal: strategy, structure, systems, staff, skills, style en shared values. In elk hoofdstuk wordt een S-begrip uitgelegd aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden en uitgebreid casusmateriaal. De verbanden tussen de begrippen worden in de slotparagraaf van elk hoofdstuk expliciet gemaakt. Daarnaast komen organisatiekunde in historisch perspectief en de laatste trends en ontwikkelingen binnen de organisatiekunde aan bod.
Het online studiemateriaal bestaat uit: toolbox (werkboek) met instrumenten, theorie, oefeningen, commentaar en casuïstiek, doorlopende case met vragen, interactieve zelftoetsen, begrippentrainer, samenvattingen en voorbeeld van een bedrijfsprocesbeschrijving. Voor docenten zijn op aanvraag meerkeuzevragen, open vragen, richtantwoorden bij diverse onderdelen, PowerPointpresentaties en essenties per hoofdstuk beschikbaar. Inleiding organisatiekunde behandelt de onderwerpen in samenhang met andere domeinen binnen de bedrijfskunde en de economie waardoor een breed en geïntegreerd beeld van de organisatiekunde ontstaat. Het 7S-model als uitgangpunt maakt het boek overzichtelijk en praktisch hanteerbaar.
In deze zevende, herziene druk zijn ontwikkelingen, voorbeelden en cases geactualiseerd.
Inleiding organisatiekunde is geschreven voor hbo-studenten. De auteurs behandelen de onderwerpen in samenhang met andere domeinen binnen de bedrijfskunde en de economie, en creëren zo een breed en geïntegreerd beeld van de organisatiekunde. Door het 7S-model als uitgangpunt te nemen, is het boek overzichtelijk en praktisch hanteerbaar.
Drs. M.P. Oteman is docent bij de opleiding Human Resource Management van de Hogeschool Utrecht.
Mr. L.J.A.M. ten Berge was tot voor kort als docent verbonden aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool Utrecht.

Specificaties

ISBN13:9789046907382
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:352
Uitgever:Coutinho
Druk:7
Verschijningsdatum:23-8-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding organisatiekunde