Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bestuurskundig onderzoek

Een methodologische inleiding

Paperback Nederlands 2021 9789046908037
Verkooppositie 2627Hoogste positie: 112
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Standaarddeviatie, steekproeven, validiteit: het zijn begrippen die studenten bestuurskunde leren aan het begin van hun studie, maar die vaak pas gaan leven wanneer zij aan hun bachelor- of masterscriptie toe zijn. De bestaande literatuur voor methoden en technieken is vaak nogal technisch en is bovendien niet toegesneden op hun vakgebied.

'Bestuurskundig onderzoek' is een inleiding in de onderzoeksmethodologie waarin de theorie direct toegepast wordt in de bestuurskunde. Daardoor krijgt het vak meteen betekenis. Bovendien wordt rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de bestuurskunde als onderzoeksgebied, bijvoorbeeld met het interdisciplinaire karakter ervan. Het boek is een praktische handleiding. De auteur beschrijft alle onderzoeksstappen en geeft tal van praktische tips. Met behulp van de oefeningen kan de stof direct worden toegepast. Op de website bij het boek staan open toetsvragen en multiplechoicevragen inclusief antwoordsleutels. Hiermee is het boek niet alleen geschikt in onderwijssituaties, maar ook voor zelfstudie.

Aan deze derde herziene druk zijn teksten toegevoegd over onder andere evidence-based beleid en over QCA als techniek voor data-analyse. Verder wordt dieper ingegaan op onderwerpen als het experiment (hoofdstuk 6), nieuwe technieken voor de analyse van kwalitatieve data (hoofdstuk 11) en de integriteit van wetenschappelijk onderzoek (hoofdstuk 12). Daarnaast zijn meer recente en/of internationale voorbeelden gebruikt, passend bij de toegenomen internationalisering van de bestuurskunde. Ten slotte is er extra oefenmateriaal toegevoegd op de website, zowel voor studenten als voor docenten.

Op de website bij het boek staan open toetsvragen en multiplechoicevragen inclusief antwoordsleutels.

Specificaties

ISBN13:9789046908037
Trefwoorden:bestuurskunde
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Coutinho
Druk:4
Verschijningsdatum:28-7-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sandra van Thiel

Sandra van Thiel is hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Zij doet al 25 jaar onderzoek naar uitvoeringsorganisaties, in het bijzonder zelfstandige bestuursorganen. Naast haar academische werk verricht ze veel opdrachtonderzoek voor overheden en uitvoeringsorganisaties.

Andere boeken door Sandra van Thiel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bestuurskundig onderzoek