Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Inspiratie van dag tot dag

Paperback Nederlands 2006 9789047002710
10
Voormalig top 10Totaal 13 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Wie 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' heeft gelezen, weet wat de waarde van Coveys gedachtegoed is. Tegelijk weet u als lezer hoe moeilijk het is om zijn inspirerende ideeën ook werkelijk in de dagelijkse praktijk te brengen. De vertaalslag van 'inspirerende gedachte' naar 'gerealiseerd doel' is niet eenvoudig.

Dit boek helpt u daarbij. Het biedt voor elke dag van het jaar een gedachte, tip, advies, opdracht en biedt in feit 'De zeven eigenschappen' in hapklare brokken aan, zonder de diepgang ervan te kort te doen. Gelukkig zijn, plannen uitvoeren, reageren op lastige situaties, zelfvertrouwen: al die grote, dagelijkse thema's komen aan bod.

Bij elke overdenking wordt u verwezen naar de betreffende passages in 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap'. Daardoor is dit boek zowel een beknopte introductie voor de nieuwkomer als een opfriscursus voor de kenner.

Specificaties

ISBN13:9789047002710
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2014
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Inspiratie van dag tot dag
Gabriëlle Verbeek MBA | 26 juni 2006
Hoe houdt u als manager uw persoonlijke inspiratie in stand, temidden van slecht-nieuwsgesprekken met medewerkers, het doorvoeren van reorganisaties, hevige concurrentie en over de schouder meekijkende toezichthouders? Het is alles behalve eenvoudig om persoonlijke principes daadwerkelijk in praktijk te brengen in woelige tijden. Sterker nog: die dagelijkse praktijk kan managers corrumperen en aantasten in hun moreel gedrag, zoals de rechtszaak rond de topmannen van Ahold heeft laten zien. 
Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
16 stemmen
3
4
5
2
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inspiratie van dag tot dag