Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789047007579. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Wie heeft mijn kaas gepikt?

Omgaan met verandering

Gebonden Nederlands 2019 9789047012566
1
Voormalig Nr. 1Totaal 183 dagen
EvergreenTotaal 5652 dagen
Verkooppositie 144Hoogste positie: 1
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De vier personages in ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’ van Spencer Johnson worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn Kaas plotseling op is. Zie je een verandering als een uitdaging of word je erdoor verlamd?

Die Kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een interessante baan, een warme relatie, geld, een eigen huis, gezondheid, spiritueel evenwicht… Hebben we onze Kaas gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de Kaasvoorraad is niet onuitputtelijk: een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe.

Johnson laat zien wat voor angsten verandering teweegbrengt, hoe je die met succes kunt overwinnen en hoe je uit verandering nieuwe kansen schept. Wereldwijd werden van deze klassieker meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht in 37 talen.

‘Een van de succesvolste businessboeken ooit.’ – Daily Telegraph

Specificaties

ISBN13:9789047012566
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:96
Druk:61
Verschijningsdatum:19-2-2019
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

Wie heeft mijn kaas gepikt?
Elly Stroo Cloeck | 30 oktober 2018
Stel, je bent dol op kaas. En wie is dat nu niet? Je hebt ook een grote voorraad kaas. En opeens…is die voorraad op! Gepikt? Wat nu? Ga je op zoek naar nieuwe kaas? Of ga je de situatie analyseren, vraag je je af hoe dan nu kan? Of verwacht je dat er wel opeens nieuwe voorraad zal komen?
Lees verder
Wie heeft mijn kaas gepikt?
Dorien van Doorn | 7 juli 2011
Managers zijn gewend om op rationele wijze de organisatie een hun eigen taken daarin te benaderen. Dat geldt ook voor de privésituatie. Soms echter zijn de veranderingen zo groot, dat er een meer gevoelsmatige manier van benaderen gewenst is om het veelomvattende te kunnen bevatten als persoon. 'Wie heeft mijn kaas gepikt?' biedt een goede weg om het allemaal eens uit je gevoel te benaderen.
Lees verder
Wie heeft mijn kaas gepikt?
Peter de Roode | 12 juni 2005
Het verhaal van Spencer Johnson (het verhaal is opgedragen aan Blanchard) is een fraaie metafoor voor de wijze waarop mensen veranderingen ervaren. Alle ingrediënten die een verandering toebehoren, worden in het kaasverhaal zeer herkenbaar beschreven. 'Wie heeft mijn kaas gepikt' beschrijft de primaire reactie van mensen om zich af te zetten tegen de verandering en de stappen die gezet moeten worden om weer verder te kunnen gaan.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
155 stemmen
68
50
20
12
5

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Kenneth Blanchard: ‘Mensen vonden dat ik niet kon schrijven’
Jeroen Ansink 31 december 2012 Hij is waarschijnlijk de bestverkopende managementauteur aller tijden. Kenneth Blanchard heeft al meer dan vijftig boeken over leiderschap geschreven, en heeft genoeg materiaal voor nog eens vijftig meer. Gesprek met een vrolijke, onbevangen, en diepgelovige man. ‘Jezus was de beste One Minute Manager ooit.’

Over Spencer Johnson

Spencer Johnson was chirurg en psycholoog en werd wereldberoemd als schrijver van fabels voor kinderen en parabels voor volwassenen. Met Ken Blanchard schreef hij onder meer de One Minute Manager-serie. Hij overleed in juni 2017 op 78-jarige leeftijd.

Andere boeken door Spencer Johnson

Inhoudsopgave

Het verhaal achter het verhaal 9
Ken Blanchard, Ph.D.
Een samenkomst: Chicago 15

Wie heeft mijn Kaas gepikt? 19
Vier personages
Kaas zoeken
Geen Kaas!
De muizen: Snel en Snuffel
De minimensjes: Peins en Pieker
Inmiddels, in de doolhof…
Overwin je angst
Verwelkom het avontuur
Ga waar de Kaas je leidt
De Tekenen aan de Wand
Proeven van de nieuwe Kaas
Aanvaard de veranderingen
Een discussie: later op die dag 77

Over de auteur 91

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wie heeft mijn kaas gepikt?