Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kleine Graeber

Het begin van alles samengevat

Paperback Nederlands 2023 9789047017837
Nog niet verschenen, verwacht op 19‑01‑2024
12,99

Samenvatting

David Graeber was een van onze belangrijkste antikapitalistische denkers. Hij was hoogleraar antropologie aan de London School of Economics, maar werd vooral bekend als een van de initiatiefnemers van Occupy Wall Street, een beweging die wereldwijd weerklank kreeg. Met zijn activisme en zijn boeken gaf hij een stem aan de ‘99 procent’ en is hij voor velen een lichtend voorbeeld in het verzet tegen de kapitalistische elite.

In de postuum uitgegeven bestseller Het begin van alles verzet hij zich tegen de bekende verhalen over het ontstaan van menselijke beschavingen. Hij toont aan dat ongelijkheid en discriminatie geen natuurwetten zijn, maar door mensen ontwikkeld en in stand gehouden. En als dat zo is, dan kunnen we zelf het heft in handen nemen om vorm te geven aan een gelijkwaardigere wereld. 'De kleine Graeber' vat de inzichten uit dit boek samen en bespreekt ook Graebers invloedrijke werken 'Schuld' en 'Bullshit jobs'.

Specificaties

ISBN13:9789047017837
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:19-1-2024
ISSN:

Over Wouter van Bergen

Wouter van Bergen is financieel-economisch journalist bij De Telegraaf. Eerder werkte hij bij Nieuws van de Dag en fem Business. Hij schreef de boeken Banken, bubbels en bonussen en met Martin Visser De kleine Piketty (ruim 22.000 exemplaren verkocht).

Andere boeken door Wouter van Bergen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine Graeber