Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De oorlog van nu

Een rationele kijk op militair geweld in de 21e eeuw

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789048836895
Direct te downloaden

Samenvatting

Onze wereld lijkt gevaarlijker geworden. Europa wordt geconfronteerd met instabiliteit in het Midden-Oosten en een agressief optredend Rusland, terwijl aanslagen en de stroom vluchtelingen en migranten duidelijk maken dat de problemen niet aan de buitengrenzen stoppen. Noord-Korea tart de wereld met een groeiend nucleair arsenaal en ook de geopolitieke reus China laat zich meer en meer gelden op het wereldtoneel.

In de westerse wereld wordt oorlogsvoering graag gezien als een instrument om brandhaarden te doven of om 'goed' te doen. Maar in de praktijk voeren westerse militairen ongeregelde oorlogen waarbij ze risicomijdend (moeten) opereren en er geen duidelijke overwinning kan worden behaald.

Daarbij komt dat het militaire werkterrein steeds complexer wordt. Denk alleen al aan cyberwar, desinformatie via sociale media en hightechdrones. In 'De oorlog van nu' bieden militair-historici Rein Bijkerk en Christ Klep een houvast in deze vele ontwikkelingen.

Specificaties

ISBN13:9789048836895
Trefwoorden:militairen, oorlog, geweld
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Hollands Diep
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2018
ISSN:
Jongbloed:Oorlogsrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Christ Klep

Christ Klep is militair historicus, universitair docent en publicist. Hij schreef eerder boeken over onder meer de Tweede Wereldoorlog, internationale missies en de Joint Strike Fighter. In de media geeft hij regelmatig zijn mening over defensie en de krijgsmacht.

Andere boeken door Christ Klep

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De oorlog van nu