Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kamala's pad

Een Amerikaans leven

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789048860999
Direct te downloaden

Samenvatting

Onthullende biografie over de eerste zwarte vrouwelijke vicepresident, die als dochter van twee immigranten in het gesegregeerde Californië uitgroeide tot een van de belangrijkste politici van de Verenigde Staten.

Het levensverhaal van Kamala Harris is nauwelijks traditioneel te noemen, maar toch vertegenwoordigt zij het beste dat Amerika te bieden heeft. Ze groeide op als oudste dochter van een alleenstaande moeder, een nuchtere kankerspecialist die op haar negentiende vanuit India naar de VS was geëmigreerd omdat ze een gedegen opleiding wilde volgen. Zij en haar echtgenoot, een talentvolle econoom uit Jamaica, gingen uit elkaar toen Kamala nog maar vijf jaar oud was.

De Kamala Harris zoals we die nu kennen is een stoere, slimme, scherpe en veeleisende vrouw. Jarenlang was ze officier van justitie - haar oneliners zijn legendarisch - maar zelfs in haar eigen memoires is ze terughoudend over haar persoonlijke leven. Gelukkig heeft Dan Morain, de ervaren verslaggever van de 'Los Angeles Times', haar loopbaan vanaf het begin op de voet gevolgd.

In 'Kamala's pad' beschrijft hij haar carrière vanaf haar eerste schreden op het justitiële pad, toen ze als openbaar aanklager in Alameda County onder meer kindermisbruikzaken en moorden behandelde - een tijd waarin ze als 29-jarige een relatie had met de machtigste man van Californië, voorzitter van het Californische parlement Willie Brown, een verhouding die haar leven zou veranderen. Morain neemt de lezer mee naar de jaren waarin Harris werkte voor de openbaar aanklager van San Francisco, beschrijft haar vermetele toenadering tot de toen relatief onbekende Barack Obama en doet uit de doeken hoe ze haar ellebogen gebruikte om een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse Senaat.

Hij analyseert haar mislukte poging om presidentskandidaat te worden en hoe ze daarna achter de schermen een campagne op touw zette om de positie van vicepresident veilig te stellen. In zijn verhaal schetst hij een levendig beeld van haar overtuigingen en prioriteiten, de mensen met wie zij zich omringt en het soort problemen die ze als geen ander weet op te lossen, maar ook de fouten die ze maakte, de risico's die ze nam en de waagstukken die ze uithaalde om de top te bereiken.

Specificaties

ISBN13:9789048860999
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:336
Uitgever:Hollands Diep
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

Kamala's pad - 'Een aardig beeld'
Henk Jan Kamsteeg | 18 februari 2021
Als eerste vrouwelijke vice-president van de Verenigde Staten schrijft Kamala Harris nu al geschiedenis. Dat zij ook nog eens dochter is van een Jamaicaanse vader en Indiase moeder maakt haar verkiezing nog meer bijzonder. Maar wie is de vrouw die Joe Biden verkoos als zijn rechterhand? Journalist Dan Morain geeft in Kamala's pad een aardig beeld.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dan Morain

Dan Morain houdt zich al meer dan vier decennia bezig met beleid, politiek en justitie-gerelateerde kwesties in Californië, waaronder 27 jaar bij de Los Angeles Times en 8 jaar bij The Sacramento Bee.

Andere boeken door Dan Morain

Inhoudsopgave

1: Shyamala’s dochter
2: Dat kleine meisje
3: Opleiding, apartheid en een slachtpartij
4: Proeven aan de politiek
5: Koers bepalen
6: Met vetgedrukte letters in de bladen
7: Koppensnellen – figuurlijk
8: Agent neergeschoten
9: Slim optreden tegen misdaad
10: Harris en Obama
11: De stormloop
12: Veranderingen in Californië
13: Procureur-generaal Harris
14: Relikwie
15: De huwelijksklokken luiden
16: De vervloekte foto’s
17: Hypotheekcrisis
18: Fenomenale vrouwen
19: ‘Gewoon zo’n ventje’
20: Vrouw met haast
21: Joe Biden steekt Harris de helpende hand toe
22: Kies je speerpunten met zorg
23: De eeuwige oorlog
24: ‘Pak ze maar aan!’
25: ‘Ik ben van plan om te strijden’
26: Op het nationale toneel
27: Het verzet
28: ‘Ik ben hier degene die de vragen stelt’
29: ‘Ja of nee’
30: Harris versus Kavanaugh
31: Een sterfgeval in de familie
32: ‘Voor het volk’
33: De timing is cruciaal
34: Dansend in de regen

Dankbetuiging
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kamala's pad