Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Family. Family Firm, and Strategy

Six Dutch family firms in the food industry 1880-1970

Ingenaaid Engels 2002 9789052600246
Dit product is niet meer leverbaar

Samenvatting

Nederland kent ruim een half miljoen familiebedrijven. Veel ondernemingen zijn ontstaan en gegroeid uit familie ondernemingen. Philips, Océ en Albert Heijn zijn bekende voorbeelden. Onder historici woedt al jarenlang het 'Family Firm Debate'. Kernvraag in dit debat is welke rol familiebedrijven hebben gespeeld in de economische ontwikkeling na de industrialisatie. Met name de Amerikaan Chandler heeft betoogd dat 'managerial firms', dat wil zeggen bedrijven die niet door families worden geleid, maar door professionele managers, succesvoller en efficiënter zijn geweest. De Nederlandse historica Doreen Arnoldus is een verklaard tegenstander van, in haar woorden, Chandlers generalisaties en het zwart-wit kader van waaruit hij blind is voor de verscheidenheid aan organisatiestructuren en managementstijlen van familiebedrijven. Met familisme, het idee dat ondernemersfamilies hun eigen belangen laten prevaleren boven die van de firma en het daarbij behorende paternalisme, rekent Arnoldus ferm af. Haar proefschrift over de geschiedenis van zes bekende Nederlandse familiebedrijven tussen 1880 en 1970 prikt een aantal cliché' s over familiebedrijven door.

Specificaties

ISBN13:9789052600246
Trefwoorden:familiebedrijven
Taal:Engels
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:448
Uitgever:Aksant
Druk:1

Expertrecensies (1)

Erwin van de Pol | 8 maart 2002
Nederland kent ruim een half miljoen familiebedrijven. Veel ondernemingen zijn ontstaan en gegroeid uit familie ondernemingen. Philips, Océ en Albert Heijn zijn bekende voorbeelden. Onder historici woedt al jarenlang het 'Family Firm Debate'. Kernvraag in dit debat is welke rol familiebedrijven hebben gespeeld in de economische ontwikkeling na de industrialisatie.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Family. Family Firm, and Strategy