Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Omgaan met agressie kun je leren

Paperback Nederlands 2004 9789052614922
Voormalig top 100Totaal 84 dagen
Verkooppositie 1430Hoogste positie: 13
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

'Omgaan met agressie kun je leren' is geschreven voor iedereen die met agressief gedrag van anderen te maken heeft en vooral voor organisaties en hun medewerkers binnen de hulp- en dienstverlenende sectoren. Want wie heeft er nou nooit op het werk, op straat of elders met agressie te maken gehad? Iedereen, privé-persoon of professional, kan met behulp van dit boek leren omgaan met agressie. Het boek is ook geschikt ter ondersteuning van gerichte training en scholing.

In 'Omgaan met agressie kun je leren' beschrijft auteur Ton Westerveld aan de hand van praktijkvoorbeelden wat agressie is, waar het vandaan komt, wat het met mensen doet en hoe we erop kunnen reageren. Westerveld gebruikt casussen die aan de werkelijkheid zijn ontleend, op basis van zijn eigen ervaringen alsmede van ervaringen van professionals die dagelijks in posities verkeren waarin zij blootstaan aan agressie. Door beschrijvingen van die situaties te koppelen aan diverse theorieën geeft Westerveld de lezer inzicht in de processen die er spelen en hoe daarmee om te gaan.

'Omgaan met agressie kun je leren' geeft organisaties en hun medewerkers handvatten om met agressieve mensen om te gaan en een goed beleid te ontwikkelen voor de preventie en bestrijding van agressie.

Specificaties

ISBN13:9789052614922
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:115
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:24-8-2010

Lezersrecensies

3.7 van de 5
3 stemmen
0
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ton Westerveld

Ton Westerveld is opleidingsmanager bij het opleidingsinstituut van de Nederlandse Spoorwegen. Hij is hier met zijn team van specialisten onder andere verantwoordelijk voor de trainingen die gegeven worden in het omgaan met agressie en de opvang en nazorg hiervan. Daarnaast treedt hij op als coach en supervisor in trajecten na schokkende gebeurtenissen.

Andere boeken door Ton Westerveld

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Wat is agressie?
2. Wie spelen een rol bij agressie
3. Communicatie als wapen.
4. Wat doet agressie met ons?
5. De aanpak van agressie
6. Het overkomt je en dan...?
7. Omgaan met agressie kun je trainen

Literatuur

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Omgaan met agressie kun je leren