Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 62% korting

Bedrijfsinformatica

Paperback Nederlands 2008 9789054874966
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
26,-
9,95
VOORDEEL - 62% korting

Samenvatting

Meer en meer bedrijven worden kritiek afhankelijk van hun informaticasystemen. Daarom is het nodig dat deze systemen op een verantwoorde manier worden ontworpen en beheerd. Strategisch inzicht en een globale informatica-architectuur worden in toenemende mate de basisingrediënten van een verantwoord informaticasysteem in ondernemingen. De rol van de informaticus verschuift hierbij van een technisch expert naar een kenner van bedrijfsprocessen en een aanbrenger van de juiste oplossingen.

In dit boek plaatst Claude Doom alle technieken en activiteiten rond bedrijfsinformatica in een globaal denkkader. Dat kader omvat zowel de strategie, de architectuur en het ontwerp van informaticasystemen als het beheer van operationele systemen. Door gebruik te maken van het kader wordt bedrijfsinformatica een kunde in plaats van een kunst. De informaticus hoeft niet meer te improviseren maar kan via het denkkader gebruikmaken van een overzichtelijke en effectieve methodologie die steunt op de moderne wetenschappelijk ideeën rond enterprise architectuur.

Het boek geeft een overzicht van alle fasen in het leven van bedrijfsinformaticasystemen en van de technieken en methoden die tijdens elke levensfase worden gebruikt. Hierbij wordt heel wat aandacht besteed aan strategische aspecten en aan de architectuur van informaticasystemen, hoewel het modelleren en de ontwikkeling van toepassingen eveneens aan bod komen. Ook de diverse aspecten van het operationeel beheer maken deel uit van dit werk, waaronder IT governance met CobiT en best practices met ITIL. Ten slotte komen enkele economische aspecten van informatica aan bod, zoals kosten en baten van informaticaprojecten en de kosten van operationele dienstverlening.

'Bedrijfsinformatica' is bedoeld voor studenten bedrijfsinformatica, zowel binnen een technische als binnen een managementopleiding, voor informaticamanagers uit de praktijk en voor al wie zich interesseert voor de achtergronden en basistechnieken van bedrijfsinformatica.

Specificaties

ISBN13:9789054874966
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:ASP
Druk:1
Verschijningsdatum:27-5-2010
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Claude Doom

Claude Doom is docent Informatie aan de Hogeschool-Univseriteit Brussel. Hij doceert er algemene inleiding tot informatie, ICT-infrastructuur en ICT-strategie en -architectuur. Hij is auteur van meer dan 60 wetenschappelijke en technische publicaties over informatie en sterrenkunde.

Andere boeken door Claude Doom

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Informatie in de bedrijfswereld
3. Denkkader voor informatica
4. Informaticastrategie
5. Informatica-architectuur
6. Systeemontwikkeling
7. Operationele systemen
8. Management informatiesystemen
9. Informaticabeheer

Enkele termen verklaard
Literatuur
Index

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfsinformatica