Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kernkwaliteiten van het Enneagram

Gebonden Nederlands 2007 9789055941902
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Verkooppositie 274281 dagen in de top 100
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 'De kernkwaliteiten van het Enneagram' koppelen Daniel Ofman en Rita van der Weck twee dynamische ontwikkelingsmodellen aan elkaar, het kernkwadrant en het enneagram.

Het enneagram is een model dat negen persoonlijkheidstypen en hun onderlinge interacties beschrijft. Dit eeuwenoude model vindt volgens overlevering zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Elk van de negen typen heeft zijn eigen strategie die succes geeft en ook belemmeringen met zich mee brengt. De typen verschillen van kernkwaliteiten, in wat ze nastreven, in waar ze hun aandacht op richten, in wat ze vermijden en in wat ze in zichzelf willen ontwikkelen. De kracht van het enneagram ligt in groeiend zelfinzicht in het karakter van mens en organisatie.
Het kernkwadrant geeft inzicht in de samenhang tussen iemands kernkwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie. Het gaat hierbij vooral om het vinden van de balans tussen kernkwaliteit en uitdaging. De waarde van het kernkwadrant ligt in het ontdekken van de samenhang tussen onze kracht en onze zwakte, hoe goed en kwaad in elkaars verlengde liggen. Hierin is het eeuwenoude principe van het Yin-Yang denken terug te vinden.

Hoe de kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen, allergieën, irritaties en overeenkomsten van de negen enneagram-typen elkaar beïnvloeden komt in dit boek aan bod. Daarmee is een unieke koppeling gemaakt tussen twee waardevolle manieren om tot zelfinzicht te komen.

Specificaties

ISBN13:9789055941902
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:175
Uitgever:Scriptum
Druk:3
Verschijningsdatum:31-1-2018

Expertrecensies (1)

Hilde Veraart-Maas | 12 oktober 2000
Het enneagram is een eeuwenoud model, een dynamische cirkel die negen persoonlijkheidstypes en hun onderlinge interacties beschrijft. Elk type heeft zijn eigen strategie die succes genereert maar ook beperkingen met zich meebrengt: negen patronen van denken, voelen en handelen.Lees verder

Lezersrecensies

3.4 van de 5
38 stemmen
6
13
14
2
3

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Daniel Ofman

Daniel Ofman is oprichter van Core Quality International, een organisatieontwikkelingbureau dat zich bezig wil houden met zaken die de kern raken. Hij werd bekend door zijn bestseller Bezieling en Kwaliteit in Organisaties (1992) waarin hij voor het eerst het kernkwadrant® introduceerde. Sindsdien zijn zijn boeken vertaald in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Zweeds, Deens en Russisch. Zijn meest uitgebreide werk over kernkwaliteiten (Hé, Ik daar...?!) verscheen in 2007. Samen met consulting partners in die landen richt hij zich tegenwoordig op het internationaal verspreiden van zijn gedachtengoed. Daarnaast ontwikkelt hij digitale toepassingen zoals iPhone en Android apps (Core Quality). Het laatste nieuws over Ofman is te vinden op zijn website www.corequality.eu.

Andere boeken door Daniel Ofman

Over Rita Capitein

Rita Capitein houdt zich vanuit haar bureau Eclectica bezig met organisatie- en persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Zij werkt al jaren succesvol met het enneagram en NLP in het bedrijfsleven als trainer en managementcoach. Eerder schreef zij met Daniel Ofman De kernkwaliteiten van het enneagram en met Cees de Voogd Je enneatype voorbij.

Andere boeken door Rita Capitein

Inhoudsopgave

Voorwoord Daniel Ofman
Voorwoord Rita van der Weck

Inleiding

Types 1 t/m 9

1. De perfectionist
2. De helper
3. De presteerder
4. De individualist
5. De observeerder
6. De loyalist
7. De optimist
8. De leider
9. De bemiddelaar

Ontwikkelingsplannen
Gras
Contactadressen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kernkwaliteiten van het Enneagram