Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Total Performance Scorecard (Nederlandstalig)

Een speurtocht naar zelfkennis en competentieontwikkeling van lerende organisaties

Gebonden Nederlands 2002 9789055942657
10
Voormalig top 10Totaal 34 dagen
EvergreenTotaal 420 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In dit boek staat een nieuw managementconcept centraal, genaamd Total Performance Scorecard. Het omvat zowel een filosofie als een set richtlijnen en gereedschappen die u behulpzaam kunnen zijn op uw speurtocht en reis op weg naar zelfkennis en voortdurende verbetering en ontwikkeling van uzelf, uw werk en uw hierdoor steeds lerende organisatie. Hubert Rampersad heeft dit boek geschreven omdat hij wilde begrijpen en aan anderen wil vertellen waarom zoveel organisatieontwikkelings- en -veranderingstrajecten in de praktijk falen. Ook wil hij hiermee managers, medewerkers en adviseurs van grote en kleine organisaties uit de overheid en het bedrijfsleven enkele nieuwe managementmodellen, methoden en technieken aanreiken om dit falen en de vele mislukkingen op dit gebied te voorkomen.
Het boek maakt hiertoe de onderlinge samenhang tussen verbeteren, ontwikkelen en leren expliciet en stelt u in staat een stabiele basis te creëren voor effectieve sturing en duurzame verandering en ontwikkeling van uw gehele organisatie. Essentiële elementen en patronen van organisatieverandering en -ontwikkeling zijn hierin met elkaar in verband gebracht teneinde de inzichtelijkheid in deze materie op integrale wijze te verbeteren. Er wordt in dit boek een kader gepresenteerd en bouwstenen aangedragen voor het scheppen van condities voor meer plezier, passie, commitment, toewijding en innerlijke betrokkenheid binnen organisaties. De gepresenteerde methodieken bieden de mogelijkheid een stabiele basis te creëren voor individuele ontplooiing van medewerkers zodat ze meer uit zichzelf kunnen halen, proactiever kunnen denken en handelen en hun persoonlijke effectiviteit systematisch kunnen vergroten waardoor ze hun gedrag beter kunnen afstemmen op hun omgeving en hierdoor grensverleggende prestaties kunnen leveren.

Specificaties

ISBN13:9789055942657
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:287
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:30-10-2002
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

4.0 van de 5
12 stemmen
5
4
2
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Total Performance Scorecard
Hubert Rampersad 23 september 2002

Over Hubert Rampersad

Hubert Rampersad (1957) heeft ni Nederland aan de HTS en de TU-Delft gestudeerd in de vakgebieden werktuigbouwkunde en productietechnologie en is in 1993 aan de TU-Eindhoven gepromoveerd in de Technische bedrijfskunde. Hij is auteur van diverse publicaties, zowel van boeken als van artikelen in toonaangevende nationale en internationale tijdschriften. Als docent Productiemanagement was hij verbonden aan de faculteit Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens doceerde hij Productietechnologie aan de faculteit Technologie Management van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is als zelfstandig organisatieadviseur verbonden geweest aan onder meer het Innovatiecentrum Den Haag, ASM Lithography en Smart Group organisatieadviseurs. Momenteel is hij als hoogleraar Productiemanagemnet & Productietechnologie verbonden aan de afdelingen Werktuigbouwkunde en Bedrijfskunde van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Daarnaast is hij directeur van het organisatieadviesbureau METeM Consulting te Paramaribo en is hij senior member van de Amerikaanse Society of Manufacturing Engineers.

Andere boeken door Hubert Rampersad

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding

Deel 1 - De elementen van Total Performance Scorecard

2. Total Performance Scorecard
3. Formuleren van de Balanced Scorecard
4. Communiceren en koppelen van de Balanced Scorecard
5. Verbeteren
6. Ontwikkelen
7. Evalueren en leren

Deel 2 - Organisatorische consequenties bij de implementatie

8. Teamwork
9. De organisatie van het verbeterproces
10. Omgaan met weerstand tegen verandering
11. De organisatiecultuur

Nabeschouwing
Bijlagen
Literatuur
Trefwoordenregister
Auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Total Performance Scorecard (Nederlandstalig)