Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zit het in de familie?

Opvolgers in het familiebedrijf

Gebonden Nederlands 2006 9789055944859
Voormalig top 100Totaal 3 dagen
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De komende vijf jaar worden 100.000 ondernemingen te koop aangeboden door de babyboomgeneratie. Dat betekent dat jaarlijks zo'n 20.000 jonge ondernemers een bedrijf zullen overnemen. Naar schatting 55 procent van deze bedrijven is een familiebedrijf. Maar helaas mislukt ongeveer 30 procent van deze overnames. In de media, literatuur en advieswereld voeren verhalen over tragisch mislukte opvolgingen dan ook altijd de boventoon.

De auteurs Lonneke van Rees en Claudia van Deudekom lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en vonden het de hoogste tijd om eens een positief geluid te laten horen. Want als 30 procent van de overnames mislukt, dan slaagt toch 70 procent? Zij houden zich in dit boek dan ook niet bezig met mislukkingen, maar gaan juist op zoek naar de succesverhalen.

Wat doen opvolgers van familiebedrijven waar de overname wel goed verloopt? Wat zijn hun kritische succesfactoren? Hoe gaan zij om met de vorige eigenaar en hoe hebben zij zich voorbereid? Deze en andere thema's worden in dit boek voorgelegd aan negen bekende en minder bekende opvolgers van familiebedrijven. Zo vertelt Peer Swinkels hoe Bavaria de wisseling van de wacht gebruikte om de organisatiestructuur te moderniseren en blikt Reynier van Bommel terug hoe hofleverancier Van Bommel zich ontwikkelde van trendvolger naar trendsetter.

Bent u van plan om een bedrijf over te nemen? Werkt u in een familiebedrijf en bent u benieuwd wat u te wachten staat als het bedrijf worden overgedragen aan de nieuwe generatie? Of bent u op een andere manier betrokken bij een familiebedrijf en wilt u meer weten over opvolging? Dan is dit boek verplichte literatuur.

Specificaties

ISBN13:9789055944859
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:112
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:20-9-2006
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Inhoudsopgave

1. Waarom een boek over opvolging?
- Even voorstellen: De opvolgers
2. Waarom is succesvolle opvolging belangrijk?
- Casus Bavaria
3. Wat onderscheidt succesvolle ondernemers?
- Casus Remmert Dekker Vouwkartonnages
4. Wat gaat vooraf aan opvolging
- Casus Van Bommel
5. Wat gebeurt er na de overdracht>
- Casus Giebels Bouw & Techniek
6. Slotwoord
- Tips van opvolgers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zit het in de familie?