Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktijkboek Werken met paradoxen

Gebonden Nederlands 2006 9789056701413
Niet leverbaar.

Samenvatting

In recente managementpublicaties wordt de praktijk van een leider steeds vaker voorgesteld als paradoxaal. Veel managers hebben het gevoel dat ze moeten opereren vanuit een spagaat: enerzijds dienen zij een sterk bedrijfsmatige, outputgerichte aanpak te ontwikkelen, anderzijds moeten zij meer aansluiten bij hun cliënten, maatwerk leveren en innovatieve diensten ontwikkelen. Deze twee staan vaak op gespannen voet met elkaar.

In dit boek geeft de auteur praktische tips voor het hanteren en integreren van tegengestelde krachten in organisatie en leiderschap. Het boek is ontstaan door het werken in de praktijk met de paradox 'met ziel en zakelijkheid'. Verrassende inzichten in paradoxen en de paradoxale aard van organisatieverschijnselen worden afgewisseld met sprekende en actuele praktijkvoorbeelden.

Het 'Praktijkboek - Werken met paradoxen' biedt naast inspirerende portretten en cases van organisaties die streven naar bezielde zakelijkheid ook voorbeelden van de dagelijkse worsteling die dit met zich meebrengt. Het boek bevat tevens oefeningen om waar nodig één van beide zijden van een paradox te versterken en oefeningen die u prikkelen om schijnbaar tegengestelden te verbinden, zoals 'liefdevolle confrontaties'. De praktische elementen zijn gegroepeerd rondom de vijf paradoxen uit het boek 'Met ziel en zakelijkheid', maar u maakt daarnaast kennis met vele andere persoonlijke en organisatieparadoxen.

Specificaties

ISBN13:9789056701413
Trefwoorden:bezieling, paradoxen
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Asoka
Druk:1
Verschijningsdatum:19-7-2006
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lenette Schuijt

Lenette Schuijt (1959) is sinds 1991 directeur van Crystal River Consultancy, bureau voor management training en coaching in Amersfoort. Ze werkt zowel met multinationale ondernemingen als met kleinschalige organisaties op het gebied van samenwerking, teamvorming, communicatie, zingeving en waarden. Haar hart ligt bij de menselijke processen in organisaties; het gaat haar om de eigenheid van ieder mens. Bezinning en de rust om iets nieuws te laten ontstaan zijn daarbij minstens zo belangrijk als doelen stellen ene resultaten behalen.

Andere boeken door Lenette Schuijt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek Werken met paradoxen