Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kracht van bezieling

Drijfveren van individuen en organisaties

Gebonden Nederlands 2008 9789056701789
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wij gebruiken de term 'bezield' meestal voor mensen die zich met hart en ziel wijden aan een passie en die vaak een aanstekelijk enthousiasme uitstralen. Die levenskwaliteit is iets waar veel mensen naar verlangen. Zij willen niet alleen succes hebben en zich ontwikkelen, zij willen ook ergens voor staan. Zij willen werk dat ergens over gaat en vriendschappen die iets betekenen.

Organisaties zoeken naar manieren om mensen werkelijk te motiveren en om zinvol werk te creëren. Bezielde organisaties worden geleid vanuit een visie, waarden, een gevoel van bestemming, en alle bedrijfsprocessen zijn doortrokken van die energie. Zulke organisaties kunnen het beste in mensen naar boven halen.

Gepassioneerde mensen geven hun behoefte aan controle en materiële zekerheid op en laten zich leiden door een diep verlangen, een ideaal of een talent. Ze hebben de moed om een bezield leven te leiden.
Voor mensen die ernaar verlangen om die levenskwaliteit te integreren in hun leven vormt dit boek een uitdaging en een bron van inspiratie.

Specificaties

ISBN13:9789056701789
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:320
Uitgever:Asoka
Druk:5

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

geboekstaafd
De top 3 van Peter Gerrickens
Nienke van Oeveren 5 juli 2013 Peter Gerrickens leidt samen met zijn vrouw en zakelijk partner Marijke Verstege het bedrijf Gerrickens training & advies. Het bedrijf bestaat sinds 1991 en levert trainingsmaterialen en verzorgt trainingen. Gerrickens ontwikkelde al veel spellen, waaronder het Kwaliteitenspel. Zijn inspiratie haalt hij o.a. uit boeken zoals 'De kracht van bezieling'.

Over Lenette Schuijt

Lenette Schuijt is organisatiekundige en directeur van Crystal River Consultancy in Amersfoort. Ze begeleidt organisaties op het gebied van leiderschap, inspiratie en zingeving, visieontwikkeling en zelfsturing. Ze ontwikkelt leiderschaps- en veranderprogramma’s en voert deze uit voor de rijksoverheid, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast biedt ze executive coaching aan en individuele retraites waarin mensen zich kunnen bezinnen op hun werk en leven. Lenette Schuijt is auteur van verschillende publicaties, waaronder 'Leiderschap voor een mooiere wereld' (Asoka, 2009), 'Met ziel en zakelijkheid' (Scriptum, 2001, 2009) en 'De kracht van bezieling' (Scriptum, 1999). Daarnaast publiceert ze regelmatig artikelen in vakbladen en op Managementsite.nl.

Andere boeken door Lenette Schuijt

Inhoudsopgave

Voorwoord bij de vijfde herziene druk
Inleiding

Deel I - Individuen

1. Bezieling
2. De ontwikkeling van ziel en persoonlijkheid
3. Drijfveren
4. Kiezen
5. Leven vanuit bezieling

Deel II - Organisaties

6. Bezielde organisaties
7. Organiseren met een ziel
8. Leiderschap
9. De ziel terugbrengen in een organisatie

Nawoord
Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van bezieling