Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Slagen als leidinggevende

Lessen voor een succesvolle carrierestap

Paperback Nederlands 2005 9789057122200
Voormalig top 100Totaal 66 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Om als nieuwe leidinggevende (teamleider, projectmanager, chef, directeur) te slagen en een basis te leggen voor succes op lange termijn, krijgt u 90 dagen de tijd. Om het niet te verknallen in deze overgangsperiode moet u inzicht krijgen in de kwesties waarmee u na uw overstap wordt geconfronteerd. Laat u niet in het diepe gooien!

Dit boek leert u hoe u uw situatie kunt diagnosticeren en duidelijkheid kunt krijgen over de uitdagingen en kansen. U zult uw sterke en zwakke punten leren vaststellen en uw grootste persoonlijke kwetsbaarheden in de nieuwe situatie. U zult leren snel inzicht te krijgen in een nieuwe organisatie en prioriteiten snel vast te stellen. U zult leren hoe u de strategie, de structuur, de systemen en de vaardigheden van de nieuwe organisatie kunt doorgronden en op elkaar kunt afstemmen. Misschien wel het belangrijkste is, dat u gedegen advies krijgt over het opbouwen van belangrijke relaties om meer invloed uit te kunnen oefenen: door teams te bouwen, coalities aan te gaan en een ondersteunend netwerk van adviseurs en begeleiders te creëren.

De adviezen van Watkins zijn down to earth en praktisch; zijn boek leest als een basiscursus leidinggeven op alle niveaus.

Specificaties

ISBN13:9789057122200
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:243
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (2)

Slagen als leidinggevende
Pierre Pieterse | 26 januari 2009
De president van de VS krijgt honderd dagen om zich te bewijzen, de gemiddelde manager maar negentig. De acties die een manager in zijn nieuwe functie in de eerste drie maanden onderneemt, bepalen in hoge mate zijn succes of falen. Met deze woorden schetst Harvard Business School professor Michael Watkins in zijn boek Slagen als leidinggevende de keerzijde van een promotie.
Lees verder
Slagen als leidinggevende
Peter de Roode | 3 september 2007
'Slagen als leidinggevende' van Michael Watkins is bedoeld als routekaart voor leidinggevenden, en wel om de eerste negentig dagen in die nieuwe functie succesvol door te komen. Watkins stelt dat leidinggevenden in een overgangssituatie, en dat is een nieuwe functie natuurlijk, vaak extra kwetsbaar zijn. Om die reden heeft hij een methodiek ontwikkeld die zich afzet tegen het Darwiniaanse principe waarbij de sterke leiders boven komen drijven en de zwakkere ten onder gaan. Hoewel dit perspectief verfrissend is en er veel nuttige tips en adviezen worden gegeven, mist het boek de uitwerking van de concepten in de praktijk. Dat is jammer, maar dat neemt niet weg dat organisaties hun voordeel kunnen met het bekijken van leiderschap vanuit een ander perspectief.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Michael Watkins

Michael D. Watkins is dé internationale expert op het gebied van leiderschapstransities en medeoprichter van Genesis Advisers, een leiderschapsbureau dat Fortune 500-bedrijven helpt bij onboarding en bedrijfstransformaties.

Andere boeken door Michael Watkins

Inhoudsopgave

Inleiding: De eerste 90 dagen

1. Bevorder jezelf
2. Versnel je leren
3. Stem strategie af op de situatie
4. Verzeker je van vroege overwinningen
5. Onderhandel over succes
6. Stem zaken op elkaar af
7. Bouw je team op.
8. Creëer coalities
9. Bewaar je balans
10. Bespoedig iedereen

Conclusie: voorbij zwemmen of verdrinken

Noten
Aanbevolen literatuur
Index
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Slagen als leidinggevende