Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Sterfelijk zijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789057124396
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat maakt het leven de moeite waard wanneer we oud en zwak zijn en niet meer voor onszelf kunnen zorgen? Schrijver en chirurg Atul Gawande leerde veel tijdens zijn studie, maar het onderwerp sterfelijkheid kwam niet aan bod. Hij leerde hoe je levens redt, maar niet hoe je mensen naar hun levenseinde begeleidt.

Het proces van ouder worden en sterven is een medische aangelegenheid geworden die door professionals in de gezondheidszorg gemanaged wordt. In verzorgingshuizen zitten mensen omwille van de veiligheid in rolstoelen. In ziekenhuizen liggen stervenden geïsoleerd aan een monitor terwijl er niets meer te genezen valt.

Artsen gaan gesprekken over de dood uit de weg en vallen terug op valse hoop en behandelingen die het leven eerder verkorten dan verbeteren. Patiënten en hun familieleden hopen op een wonder en gaan daarin mee.

In zijn bestseller Sterfelijk zijn bespreekt Atul Gawande aan de hand van onderzoek en aangrijpende verhalen de grootste uitdaging van zijn vak: hoe kan de geneeskunde niet alleen het leven maar ook het levenseinde verbeteren?

Gawande geeft voorbeelden van persoonlijke en sociale zorg voor zieken en afhankelijke ouderen. Hij verkent allerlei vormen van terminale zorg en toont hoe rijk en gevarieerd de laatste weken of maanden van het leven kunnen zijn. Voor mensen heeft het leven betekenis omdat het een verhaal is. En bij verhalen doet het einde ertoe.

Atul Gawande schrijft voor The New Yorker, is chirurg en hoogleraar aan Harvard Medical School en Harvard School of Public Health. Van hem verschenen eerder Complicaties, Beter en Het checklist-manifest.

#1 New York Times Bestseller

‘Sterfelijk zijn is niet alleen wijs en ontroerend, het is voor deze tijd een essentieel en inzichtelijk boek.’ – Oliver Sacks

‘Een wijs, inspirerend, bij vlagen diep ontroerend, belangwekkend boek.’ – VPRO boeken

‘Dit is Atul Gawande’s krachtigste – en meest ontroerende – boek.’ – Malcolm Gladwell

‘Dit humane en prachtig geschreven boek is een manifest dat de levens van ouderen en terminaal zieken radicaal zou kunnen verbeteren.’ – The Independent

‘Een boek dat ik niet genoeg kan aanbevelen. Dit zou verplichte kost moeten zijn voor elke wereldburger … Een nuttige handleiding over wat we kunnen en moeten doen om onze laatste levensjaren betekenis te geven.’ – Time

Specificaties

ISBN13:9789057124396
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:233
Uitgever:Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Verschijningsdatum:8-4-2015

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sterfelijk zijn