Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Mismatch

Hoe we dagelijks worden misleid door ons oeroude brein

Paperback Nederlands 2016 9789057597374
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

‘Onze supermarkten puilen uit van calorierijk voedsel vol suikers en vet. Onze smaakvoorkeur naar vet en zoet stamt uit ons biologische verleden, toen het vergaren van calorieën een overlevingsmechanisme was voor slechte tijden. Tegenwoordig zijn er geen slechte tijden meer, en daarom is obesitas inmiddels gezondheidsvijand nummer één.’

Onze hersenen zijn voor een belangrijk deel nog net zo geprogrammeerd als die van onze prehistorische voorouders. Toch ziet de moderne omgeving er heel anders uit. Het gevolg is ‘mismatch’.

'Mismatch' verklaart waarom er zoveel mensen rondlopen met rugklachten, hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht, depressies en burn-outs. Maar de invloed van mismatch reikt veel verder dan onze gezondheid. Ook in ons liefdesleven, opvoeding, politiek, werk, geloof en milieu komt het veelvuldig voor, zonder dat we ons ervan bewust zijn.

In dit fascinerende populair-wetenschappelijke boek laten Ronald Giphart en Mark van Vugt zien hoe mismatch ons beïnvloedt en hoe we er in het dagelijks leven beter mee om kunnen gaan.

Specificaties

ISBN13:9789057597374
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:ramsj
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2016
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Ronald Giphart

Ronald Giphart studeerde Nederlands en brak door met zijn bekroonde debuutroman ‘Ik ook van jou’. Daarna volgden o.a. de romans ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’. Alle drie werden verfilmd. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Verder was Giphart ook regelmatig in het theater te zien met o.a. Bart Chabot, Nico Dijkshoorn en wijlen Martin Bril.

Andere boeken door Ronald Giphart

Over Mark van Vugt

Mark van Vugt is evolutionair psycholoog voor de groep organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van Vugt werkt ook voor het Instituut voor Cognitieve en Evolutionaire Antropologie aan de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Kent.

Andere boeken door Mark van Vugt

Inhoudsopgave

Inleiding – De botsing

1. De mismatch-bril
2. Oude lichamen, moderne ziektes
3. Een gek klein dingetje genaamd liefde
4. Dit werkt zo niet
5. Volg de leider
6. De God-paradox
7. War, what is it good for?
8. Wachten tot het ijs smelt
9. Het Rijk der Verbeelding
10. De mismatch-test

Woord van dank
Aanbevolen en geraadpleegde literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mismatch