Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Teamleiderschap

Professioneel leiderschap

Paperback Nederlands 2006 9789058710673
10
Voormalig top 10Totaal 11 dagen
Voormalig top 100Totaal 83 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Mensen vinden het prettig om in teams te werken. In het ideale team werken ze efficiënt, effectief en vooral ook met plezier samen. Met elkaar gaan ze enthousiast aan de slag om persoonlijke en organisatiedoelen te realiseren. Maar als ervaringsdeskundige weet u ook, dat het werken in teams echt niet altijd aan dit ideaalbeeld voldoet.

Een soepel draaiend team vraagt van u veel geduld, inzicht in de psychologische aspecten van mensen en kennis van de dynamiek van teams. Daarvoor hebt u allerlei vaardigheden nodig, zoals het kunnen omgaan met conflicten. Verder werkt u met uw teamleden aan het ontwikkelen van hun talenten en u zet hun kwaliteiten op het juiste moment in. Ook moet u kunnen loslaten, delegeren en vertrouwen op de taakvolwassenheid van uw team. Dat betekent dat u kritisch naar uw eigen gedrag en verbetermogelijkheden kijkt en hierover feedback vraagt. Deze en andere aspecten komen in dit boek uitgebreid aan bod.

'Teamleiderschap' ondersteunt u bij uw professionaliseringsproces. De auteurs schrijven u niet voor hoe u het móet doen. Maar ze geven u tips en dagen u vooral uit om de praktische modellen over teammanagement en sociale vaardigheden om te zetten in praktisch dagelijks handelen. Met het toepassen van uw persoonlijke kwaliteiten als teamleider en de vele groeitips die dit boek u te bieden heeft, kunt u morgen al het verschil maken in het succesvol coachen van uw team.

Specificaties

ISBN13:9789058710673
Trefwoorden:leiderschap, teams
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:22-11-2006
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Teamleiderschap
John Daamen | 28 maart 2008
Werken in teams komt veel voor en vaak gaat het daarbij om incidentele opdrachten. Het benoemen van een projectteam is veelal een kwestie van invullen van namen, het aanstellen van een teamleider en aan de slag! Is het inderdaad zo eenvoudig? In 'Teamleiderschap' worden met name die aspecten belicht, waar een teamleider in een team mee te maken krijgt. Om een team succesvol te laten zijn, moet de teamleider veel in huis hebben, zo blijkt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
5 stemmen
1
3
1
0
0

Over Marieta Koopmans

Marieta Koopmans is sociaal psycholoog en werkt zelfstandig als individuele coach van managers onder de naam C'enter. Daarnaast geeft zij als freelancer leiderschapstrainingen voor het opleidingsinsituut Schouten & Nelissen. Ze is een van Thema's meest succesvolle auteurs.

Andere boeken door Marieta Koopmans

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Werken in teamverband
2. Effectief teamwerk
3. Overleg en besluitvorming in teams
4. Onderhandelen
5. Het omgaan met conflicten
6. De Roos van Leary
7. Kwaliteit van samenwerking

Nawoord: op weg naar mogen
Bijlagen
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Teamleiderschap