Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wezenlijk werken aan HR-processen

Kies uw strategische positie

Paperback Nederlands 2008 9789058833266
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Het blijft een 'hot topic' voor organisaties: steeds meer te presteren tegen liefst lagere kosten. In de huidige dienstenmaatschappij draait het vooral om mensen, want mensen maken het verschil. Cruciaal voor organisaties om zich te onderscheiden. Het aantrekken, ontwikkelen, binden en boeien van mensen is topprioriteit in een wereld, die steeds meer mobiliteit mogelijk maakt.

Dat stelt eisen aan de HR-organisatie en de wijze waarop de HR-processen worden uitgevoerd. Een optimale inrichting van processen is de sleutel tot succes. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Hoe zorgt u dat de uitvoering ook optimaal ingebed is in de organisatie? En dat ook stuurinformatie uit deze processen gewonnen kan worden? Dat vraagt om Wezenlijk werken aan HR-processen!

HR-processen kunnen serieus bijdragen aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Het is dan wel essentieel om de juiste prioriteiten te stellen en de ambitieniveaus voor die processen vast te leggen.

Dit boek reikt u een procesmethode aan die u kunt toepassen op de HR-processen. Aan de hand van duidelijke handvatten kunt u onder meer bepalen op welke HR-processen de nadruk moet liggen en wat het ambitieniveau moet zijn.

Met 'Wezenlijk werken aan HR-processen' dagen de auteurs u uit: HR kies positie! Blijf niet zitten, maar beweeg!

Specificaties

ISBN13:9789058833266
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:154
Uitgever:MindCampus BV
Druk:1
Verschijningsdatum:17-11-2008
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Onnodig Calimerogedrag
Ronald Buitenhuis | 5 mei 2009
Wat is dat toch met HR? Waarom stelt deze beroepsgroep zich toch zo vaak op als Calimero. Als onbegrepen en niet gewaardeerde discipline uit het bedrijfsleven? ‘Zij zijn groot en ik is klein.’ Het boek Wezenlijk werken aan HR-processen helpt de zoekende HR-doelgroep volwassen te worden.
Lees verder
recensie
Wezenlijk werken aan HR-processen
Annelies Bakelaar | 1 april 2009
In mijn eigen praktijksituatie staan de HR-processen en het stroomlijnen van deze processen weer volop in de belangstelling. De ontwikkeling en vernieuwing van het HR-beleid en de toepassing van e-HRM in de praktijk, vraagt om het doorlichten van bestaande processen. Vol verwachting begin ik daarom ook te lezen in 'Wezenlijk werken aan HR-processen' van Tjerk-Jan Adema en Marijke Dekker. De titel dekt wat mij betreft prima zijn lading. Dit boek kunt u niet lezen zonder direct te denken 'hebben wij eigenlijk een procesambitie vastgesteld en welke procesmethode gebruiken we?'
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
4 stemmen
1
2
1
0
0

Over Tjerk-Jan Adema

Tjerk-Jan Adema is als consultant werkzaam bij Capgemini, waar hij zich bezighoudt met HR-transformaties. Hij heeft zich bij Capgemini toegelegd op het professionaliseren van de HR-functie van diverse bedrijven in verschillende branches. Hij richt zich hierbij naast de (HR-)inhoudelijke zaken ook expliciet op het begeleiden en managen van veranderingen binnen organisaties.

Andere boeken door Tjerk-Jan Adema

Over Marijke Dekker

Marijke Dekker is ruim twintig jaar actief op het terrein van organisatieontwikkeling, human resources en verandermanagement. Zij is dramatherapeut, arbeids- en organisatiepsycholoog en gecertificeerd changemanagementmaster. Als zodanig heeft zij vanuit Capgemini vele bedrijven in vele branches begeleid bij hun transformatieprocessen.

Andere boeken door Marijke Dekker

Inhoudsopgave

1. De businessdrivers van HR
2. Denken in processen
3. Het proces-ambitiemodel
4. Wezenlijk veranderen
5. De synthese; de HR compliance en groeimethode
6. Een blik op de toekomst

Bijlage 1 Procesbeschrijving
Bijlage 2 Change readiness assessment
Bijlage 3 HRCG-Scan

Gebruikte literatuur
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wezenlijk werken aan HR-processen