Yotam Ottolenghi is een restaurateur en bestsellerauteur uit Londen. Samen met zakenpartner Sami Tamimi runt het restaurant Nopi en de drie vestigingen van hun traiteurszaak Ottolenghi.
Meer over de auteursComfort
(Nederlandse editie)
Gebonden Nederlands 2024 1e druk 9789059564169Samenvatting
Na Simpel en Flavour is dit dé nieuwe grote Ottolenghi!
100 spiksplinternieuwe gerechten uit de altijd vernieuwende Ottolenghi-keuken.
Comfortfood à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. Gerechten die je doen denken aan je lievelingseten als kind, die je herinneren aan een mooi moment of een bijzondere plek, of je simpelweg voeden na een zware dag. Klassieke geroosterde kip met orzo, een vega venkel-courgettelasagne of Kaiserschmarrn met pruimencompote: van voorgerecht tot dessert biedt Comfort een verzameling supersmakelijke en troostrijke recepten. Eten om in je eentje van te genieten of om te delen, als je je gezin, familie of vrienden wilt verwennen.
- Wereldwijd comfortfood met de magische Ottolenghi-touch
- vertrouwd én verrassend eten met de smaak van thuis
- van voorgerecht tot dessert: soepen, salades, groente-, rijst- en stoofgerechten, ovenschotels, brood en zoetigheden
- met tips voor variatie en voorbereiding
Comfort brengt invloeden bij elkaar uit onder meer Italië, Duitsland en Maleisië, samen met culinaire ervaring opgedaan in steden als Jeruzalem, Amsterdam, Londen en New York. De recepten zijn tegelijkertijd vertrouwd en vernieuwend, herkenbaar én creatief. Van Yotams Hollandse appeltaart en de ultieme bolognese tot een romige aubergine-paprikasoep: dit is eten waar je warm van wordt.
'Ottolenghi heeft het weer geflikt. Zijn boek heeft zo'n nieuwe benadering en sfeer dat het bijna onmogelijk is niet voor de bijl te gaan. Onmiskenbaar Ottolenghi en tegelijkertijd op een andere manier fris, verrassend en aanlokkelijk.' - Hiske Versprille, Volkskrant
‘Culinair icoon.’- Trouw
‘In het nieuwe kookboek van Ottolenghi draait het voornamelijk om het fijne gevoel van thuis en de viering van eten. Combineer dit met zijn persoonlijke verhalen en die van zijn mede-chefs, en je creëert een prachtig exemplaar met genot en emotie.’ - Foodies
‘In Comfort heeft Yotam Ottolenghi weer ruim honderd steengoede recepten verzameld.’ – JAN Magazine
Specificaties
Lezersrecensies
Inhoudsopgave
Eieren, flensjes, pannenkoeken 20
Soepen, dips, spreads 50
Fritters en andere gefrituurde dingen 66
Troostrijke groenten 84
Gebraden kip en traybakes 118
Dals, stoofschotels, curry’s 154
Noedels, rijst, tofoe 182
Pasta, polenta, aardappels 198
Pasteien, hartige baksels, brood 236
Zoetigheden 270
Register 312
Dankwoord 318
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan