Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

NLP-gids voor optimaal functioneren

Neurolinguïstisch programmeren voor beginners

Paperback Nederlands 2005 9789060206836
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 248Hoogste positie: 66
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Joseph O'Connor en John Seymour werden beiden in het neurolinguïstisch programmeren getraind door vooraanstaande psychologen die deze richting openlegden, John Grinder, Robert Dilts, Judith DeLozier en Richard Bandler en hebben met hun cursussen en publicaties een belangrijke bijdrage aan de groei van NLP geleverd.

De auteurs leiden met deze gids ook de lezer die geen voorkennis op dit gebied heeft, binnen in de enorme, boeiende wereld die voor iedereen dankzij NLP kan opengaan. Daarbij staat centraal, zo benadrukken zij, dat het om zowel een wetenschap als een kunst gaat. De methodiek van het ontdekken en leren beheersen van patronen die door zeer begaafde mensen worden toegepast, wordt door elk individu in een persoonlijke stijl in praktijk wordt gebracht. Dankzij de voorbeeldfunctie van zelf te kiezen talentvolle personen, zal elke lezer met deze gids leren zijn eigen weg te vinden naar een verbetering van communicatieve vaardigheden, die van belang zijn om anderen te begrijpen en door anderen begrepen te worden.

De mogelijkheden van NLP blijken in de praktijk van deze nog steeds groeiende vorm van toegepaste psychologie van onschatbare waarde te zijn voor persoonlijke groei en optimaal functioneren in de hulpverlening, het onderwijs, het bedrijfsleven en in het privé-leven.

Specificaties

ISBN13:9789060206836
Trefwoorden:NLP
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:4
Verschijningsdatum:9-9-2002
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
NLP-gids voor optimaal functioneren
Maarten Fijnaut | 9 juli 2013
Er zijn talloze boeken over NLP, maar er zijn er weinig zo algemeen én goed als deze. In 'NLP-gids voor optimaal functioneren' van John Seymour en Joseph O'Connor zijn de belangrijkste onderwerpen en technieken van Neuro-Linguïstisch-Programmeren zeer duidelijk beschreven. Voor zowel beginners als gevorderden een gids die erg pragmatisch is ingestoken en direct uitnodigt tot experimenteren. In 8 hoofdstukken doen John Seymour en Joseph O'Connor uit de doeken wat velen voor hen probeerden. Deze NLP-gids voor optimaal functioneren doet zijn naam eer aan. In mijn ogen is dit boek een regelrechte aanrader voor iedereen die veel met mensen werkt. Op de omslag staat: 'NLP voor beginners' en dat is jammer, juist lezers met ervaring en voorkennis van NLP zullen de waarde van dit boek ervaren.
Lees verder

Lezersrecensies

2.7 van de 5
3 stemmen
0
1
1
0
1

Inhoudsopgave

Over de auteurs

Woord vooraf door Robert Dilts

Voorwoord door John Grinder

Inleiding

1. Context en belangrijkste ideeën van NLP.
2. Hoe we onze zintuigen intern gebruiken bij het denken, het verband tussen taal en denken, hoe we weten hoe anderen denken
3. Hoe we innerlijke toestanden of bewustzijnstoestanden kunnen oproepen, en de manier waarop we deze stimuli of ankers kunnen aanwenden om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot een toestand waarin we ons sterk en krachtig voelen.
4. Het denken in systemen in plaats van in oorzaak en gevolg. Bespreking van een gedeelte van een recente publicatie van Robert Dilts: hoe omgeving, gedrag, vermogens/talenten, opvattingen en identiteit een geheel vormen
5. Hoe de taal grenzen stelt aan onze ervaring en hoe we deze grenzen kunnen passeren. De patronen van het metamodel vormen een methode om juist die vragen te stellen die duidelijk kunnen maken wat mensen nu eigenlijk zeggen.
6. Hoe je je taalgebruik opzettelijk vaag kunt houden, maar dan zo, dat wat je zegt in overeenstemming is met wat de ander ervaart, zodat je hem helpt toegang te krijgen tot zijn onbewuste hulpbronnen: het Miltonmodel. Verder aandacht voor metaforen, het veranderen van de betekenis van een ervaring, en onze subjectieve ervaring van de tijd.
7. Nadere bestudering van andere NLP-patronen, zoals conflicten, op lijn komen, waarden en flexibiliteit in de context van het bedrijfsleven. Hoe je effectief vergadert en hoe je overeenstemming in moeilijke situaties bereikt.
8. De toepassing van NLP bij psychotherapie en persoonlijke ontwikkeling. Drie klassieke NLP-technieken: het wisselpatroon, de behandeling van fobieën en de oplossing van innerlijke conflicten.
9. De strategieën van ons denken. Praktische voorbeelden, waaronder de beroemde NLP-spellingsstrategie, een strategie om het onthouden van melodieën te verbeteren en een creatieve strategie die gemodelleerd is naar Walt Disney.

Epiloog

Naslag

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        NLP-gids voor optimaal functioneren