Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Synchroniciteit

De innerlijke weg naar leiderschap

Paperback Nederlands 2011 9789060384626
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1029Hoogste positie: 32
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Synchroniciteit' is niet alleen een inspirerend, maar ook een praktisch boek. Het stimuleert de ontwikkeling van die capaciteiten die nodig zijn om individueel en collectief - op persoonlijk, maatschappelijk en zakelijk gebied - onze toekomst zelf vorm te geven, in plaats van voortdurend te reageren op gebeurtenissen van buitenaf.

Jaworski vertelt een hoogst persoonlijk verhaal. Hij laat aan de hand van zijn eigen ervaringen zien dat door een fundamentele verandering van focus een geheel nieuwe manier van leidinggeven kan ontstaan. Een vorm van leiderschap die niet gericht is op het verwerven van persoonlijke macht, roem en status, maar die het geheel dient omdat dat alleen echt werkt.

Inclusief een nieuw hoofdstuk over hoe dit boek van talloze lezers heeft veranderd en een hoofdstuk waarin de innerlijke weg naar kennis verder wordt verdiept.

Specificaties

ISBN13:9789060384626
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:251
Uitgever:Indigo
Druk:8
Verschijningsdatum:20-3-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Synchroniciteit
Jan Boerstra | 25 februari 2008
'Synchroniciteit' gaat over persoonlijke groei in ontmoetingen en gebeurtenissen waarin toeval geen werkelijk toeval is, maar waarin ontwikkelingskansen je in feite toevallen. Of zoals door Paulo Coelho zo mooi is verwoord: 'when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it'. Een inspirerend boek over iemand die ontdekt dat er meer is dan de jacht op materieel succes en gewin.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
22 stemmen
20
0
1
0
1

Over Joseph Jaworski

Joseph Jaworski begon zijn beroepscarrière als advocaat bij de firma Bracewell & Patterson, waarvan het hoofdkantoor in Houston is gevestigd. In 1975 werd hij gekozen als lid van het American College of Trial Lawyers (tot welk college maar een procent van alle advocaten in de Verneigde Staten wordt toegelaten). Gedurende vijftien van de twintig jaar dat Jaworski bij Bracewell & Patterson werkte, was hij senior partner. Ook was hij mede-oprichter van de United Savings Life Insurance Company (de latere Transport Life Insurance Company) en de Alaskan Oil and Refining Corporation (de huidige Tesoro-Alaskan Refining Corporation). Daarnaast had Jaworski de leiding van een succesvolle paardenfokkerij, Circle J. Enterprises, die in 1972 de Supreme Champion leverde van de American Quarter Horse Association. In 1980 nam Jaworski ontslag als advocaat om het American Leadership Forum op te richten, een non-gouvernementele instelling ter ontwikkeling van samenwerkend leiderschap om de stedelijke en regionale problemen in de Verneigde Staten het hoofd te bieden. Tien jaar later werd hij voor vier jaar benoemd bij de Koninklijke Nederlandse Shell in Londen, waar hij een multinationaal team van experts leidde bij het ontwerpen van twee mondiale scenario's – verhalen over de mogelijke toekomst van de wereld in de loop van de komende dertig jaar. Na zijn opdracht bij Shell trad Jaworski toe tot het MIT Center for Organizational Learning, waar hij met vooraanstaande ondernemingen werkt om lerende organisaties op te bouwen. Zeer onlangs heeft hij het Centre for Generative Leadership mee helpen oprichten, een professioneel consortium dat met cliënten samenwerkt om die vorm van leiderschap te creëren die nodig is om de toekomst vorm te geven. Jaworski's oudste zoon Joe is advocaat in Houston. Zijn beide andere kinderen Leon en Shannon, wonen met Jaworski en zijn vrouw Mavis, die arts is, in de North Shore van Boston.

Andere boeken door Joseph Jaworski

Inhoudsopgave

Voorwoord bij de achtste druk
Voorwoord bij de eerste druk
Inleiding door Peter Senge

Deel 1: Voorbereidingen voor een reis
1. Watergate
2. Naam maken
3. De reis begint
4. Vrijheid
5. De Grand Prix
6. Liefhebben: een kunst, een kunde
7. Eén-zijn
8. De droom
9. Cairo
10. Instortende grenzen

Deel 2: Over de drempel gaan
11. Het mysterie van commitment
12. De gids
13. Synchroniciteit: de kubieke centimeter kans

Deel 3: De reis van de held
14. De volmaakte cadans
15. De wildernis-ervaring: een poort naar dialoog
16. Dialoog: de kracht van collectief denken
17. Valkuilen het hoofd bieden
18. De kracht van commitment

Deel 4: Het geschenk
19. De terugkeer-en opnieuw op avontuur gaan
20. Het veld bepalen
21. Barricaden
22. Nieuwe grenzen
23. Een wereld van mogelijkheden
24. De toekomst creëren
25. Bretton Woods en Hadamar

Deel 5: De reis gaat voort
26. Uittreksels van brieven over Synchroniciteit
27. Een verschuiving in heersende overtuiging

Dankbetuigingen
Noten
Bibliografie
Over de schrijver
Generon International

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Synchroniciteit