Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Inleiding Bouwmanagement

Gebonden Nederlands 2010 9789065622501
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Inleiding Bouwmanagement (2e druk)
De ontwikkeling en realisatie van de gebouwde omgeving spreekt mensen aan, inspireert en fascineert hen. Van jong tot oud. Of het nu het bouwen van een woning of de bouw van een groot en imposant gebouw betreft. Soms is het unieke en verrassende van een nieuw ontwerp datgene wat mensen aanspreekt. Anderen zijn geboeid door de geweldige organisatie die nodig is om tot het fysieke eindresultaat te komen.

Bouwmanagement is het vakgebied dat zich bezighoudt met de mogelijkheden van de sturing van ontwerp- en realisatieprocessen. Bouwmanagement betreft de ontwikkeling en toepassing van management¬theorieën, -modellen, -methoden en -instrumenten binnen het bouwproces. Het is een relatief jong vakgebied, hoewel sturing van ontwerp- en realisatieprocessen natuurlijk altijd heeft plaatsgevonden. Het op een wetenschappelijke wijze bestuderen van sturingsprocessen is in de loop van de 20ste en in het begin van de 21ste eeuw steeds centraler komen te staan. Dat geldt overigens niet alleen voor de sturing van het bouwproces in het bijzonder, maar ook voor de sturing van processen in het algemeen.

Wat moet men doen om het bouwproces te kunnen sturen? Welke basiskennis heeft men nodig? Het antwoord op deze vragen is te vinden in de hoofdstukken van dit boek.

Inhoud: 1. Het bouwproces 2. Bouwmanagement 3. Case 1 Bouwhuis 4. De aanbesteding 5. Projectorganisatie en samenwerking 6. Case 2 Aan de beek 7. Informatie
8. Vergunningen 9 Case 3 Nederlands Forensisch Instituut
10. Kwaliteit 11. Tijd 12. Case 4 Puntegale
13. Kostenbeheersing bouw en exploitatie 14. Projectscope, locatiekeuze en haalbaarheid 15. Risicos in de bouw Begrippen en definities Trefwoordenregister

URL over dit boek: http://www.vssd.nl/hlf/b014.htm

Specificaties

ISBN13:9789065622501
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:433
Druk:2
Verschijningsdatum:10-11-2010
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding Bouwmanagement