Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Schoolleider 2.0

Drie sleutels om impact te vergroten

Paperback Nederlands 2024 9789079336609
Verkooppositie 4844Hoogste positie: 4844
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een spraakmakende update van de bestseller De schoolleider (2014) over het optimaliseren van het schoolbrede potentieel in de rol van schoolleider.

Wat moet de schoolleider doen om de prestaties van leerlingen te verbeteren? In dit boek onthult Fullan hoe schoolleiders vaak vastzitten in een rol die hun vermogen om de hele school te ontwikkelen belemmert. Hij beschrijft hoe schoolleiders in tijden van crisis gemakkelijk verkeerde beslissingen nemen – en acties ondernemen die ineffectief of zelfs contraproductief zijn. Aan de hand van casusvoorbeelden laat Fullan zien hoe schoolleiders – samen met leraren, leerlingen en ouders – ‘het interne systeem’ van de school kunnen ontwikkelen, om effectief te zijn binnen de school, terwijl ze tegelijkertijd relaties opbouwen met de omgeving en met externe partners.

Al tientallen jaren schrijft Michael Fullan met veel invloed over hoe de onderwijswereld verandert en transformeert, dankzij nieuwe technologie, geformaliseerde prestatienormen en verschuivende sociale verwachtingen. De schoolleider (2014) is zijn bestseller over hoe en waarom de rol van de schoolleider zelf moet veranderen. In deze nieuwe uitgave bespreekt Fullan het nieuwste onderzoek op het gebied van schoolleiderschap en biedt hij nieuw kennis en inzicht ter ondersteuning van de kernconcepten die het boek zo vernieuwend hebben gemaakt.

Deze uitgave is verrijkt met een epiloog geschreven door Jan Heijmans. In dit epiloog borduurt Heijmans voort op de door Fullan aangereikte inhoud en maakt hij vervolgens de verbinding met de Nederlandse context.

Specificaties

ISBN13:9789079336609
Trefwoorden:schoolleider
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:18-4-2024
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Michael Fullan

Michael Fullan is professor emeritus of the Ontario Institute for Studies in Education of the University of Toronto. Recognized as a worldwide authority on organizational change, he is engaged in training, consulting, and evaluating change projects around the world. Fullan is author of Change Leader and Leading in a Culture of Change. He lives in Toronto.

Andere boeken door Michael Fullan

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schoolleider 2.0