Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 26% korting

Vlottend Financieel Management - opgavenbundel

Paperback Nederlands 2011 9789079564422
Voormalig top 100Totaal 47 dagen
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
32,-
23,95
VOORDEEL - 26% korting

Samenvatting

Vanaf 2005 dienen alle op een Europese effectenbeurs genoteerde ondernemingen te rapporteren volgens de fair value methode. De traditionele boekhoudkundige verslaggeving maakt daarmee plaats voor een methode waarbij ook de marktwaarde een rol speelt. Naar verwachting wordt deze rol in de toekomst alleen maar belangrijker. Daarnaast wordt steeds meer gedacht in termen van (verwachte) kasstromen en risico dan in termen van winst. De combinatie van verwachte kasstromen en risico vertaalt zich in de waarde van de onderneming. Door de toegenomen onzekerheid in de wereld is de taak van het financieel management sterk veranderd. De beslissingen die zij moeten nemen hebben invloed op de verwachte toekomstige kasstromen en op de onzekerheid omtrent deze kasstromen. Het financieel management dient zodanige beslissingen te nemen dat de marktwaarde van de onderneming wordt gemaximaliseerd.

Het risico-element werd ook duidelijk met de financiële crisis van 2007/2008. Pensioenfondsen waren niet langer in staat om de toegezegde pensioenen volledig uit te keren.

Het risico was - zonder dat de werknemer dit goed besefte - verschoven van werkgever naar werknemer. Dalingen van aandelenkoersen leidden in een aantal gevallen tot kortingen op de pensioenuitkeringen. Om tot goede beslissingen te komen, zijn prognoses van verwachte kasstromen van belang. Vervolgens dienen prognoses en realisaties met elkaar te worden vergeleken en dient zonodig bijstelling van bijvoorbeeld de investeringen plaats te vinden. Prestatiemeting, waaraan de laatste jaren een toenemende behoefte bestaat, behoort daarbij tot de mogelijkheden. In dit boek wordt aan de hiervoor genoemde punten aandacht besteed. Het boek is bestemd voor het onderwijs op het gebied van financieel management op universiteiten, hbo's en overige hogere financieel-economische opleidingen. Daarnaast is het boek geschikt voor diegenen die in de praktijk financieel-economische beslissingen dienen te nemen.

Specificaties

ISBN13:9789079564422
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:260
Druk:10
Verschijningsdatum:18-8-2011
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over A.B. Dorsman

Prof. Dr. A.B. Dorsman is president van het Center for Energy and Value Issues (CEVI) en is tevens verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de board of directors van de Multinational Finance Society (MFS), redacteur van het MAB (Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie) en voorts betrokken bij praktijkopleidingen voor financieel-economisch management.

Andere boeken door A.B. Dorsman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vlottend Financieel Management - opgavenbundel