Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

SBR in bedrijf - theorieboek

Standaard bedrijfsrapportage in theorie en praktijk

Gebonden Nederlands 2013 9789079564965
Verkooppositie 5987
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Standard Business Reporting (SBR) is een gestandaardiseerde aanpak om administratieve taken snel en doeltreffend uit te voeren. Ondernemers kunnen SBR rapportages, zoals jaarrekeningen en kredietrapportages, digitaal aanleveren bij overheidsinstanties en banken.

SBR is een initiatief van de overheid gericht op administratieve lastenverlichting voor ondernemers. SBR werkt met een wereldwijde standaard, XBRL(eXtensible Business Reporting Language), en een taxonomie waarmee gegevens overal op dezelfde manier worden vastgelegd en gedefinieerd.

De Belastingdienst, het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Kamers van Koophandel, de banken, de accountants, de administratiekantoren en de softwareleveranciers; allemaal kunnen ze dezelfde standaard gebruiken voor het online uitwisselen van financiële informatie en het hergebruik daarvan.

'SBR in bedrijf' is een uitgave die tot doel heeft om iedereen die met SBR te maken heeft tijdens zijn studie dan wel in de praktijk hierover uitvoerig te informeren. Als studieboek is het relevant voor vakken als externe verslaggeving, management accounting/bedrijfseconomie, administratieve organisatie/interne controle, boekhouden, controleleer, fiscaal recht en financiering. Het kan naast de bestaande literatuur per vakgebied worden gebruikt. SBR in bedrijf is met name geschreven voor mensen die werkzaam zijn in de accountancy, de financiële administratie en de fiscaliteit, of daarvoor studeren.

Specificaties

ISBN13:9789079564965
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:293
Druk:1
Verschijningsdatum:25-7-2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Antoon van Aken

A.J. (Antoon) van Aken is als docent bedrijfseconomie verbonden aan de opleiding Accountancy van de Hogeschool van Amsterdam (HES). Hij doceert daar onder andere boekhouden, management accounting en management control. Daarnaast heeft hij een aantal modules ontwikkeld over de werking van een ERP-pakket en maakt hij sinds 2009 deel uit van de projectgroep Standard Business Reporting.

Andere boeken door Antoon van Aken

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        SBR in bedrijf - theorieboek