Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Slim maar... Pubereditie

Help adolescenten hun talenten benutten door hun executieve functies te versterken

Paperback Nederlands 2013 9789079729777
Verkooppositie 2768Hoogste positie: 2768
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het valt niet altijd mee om pubers op te laten groeien tot zelfbewuste, verantwoordelijke volwassenen... En al helemaal niet als ze last hebben van zwakke executieve functies. Executieve functies zijn het fundamentele vermogen om te kunnen focussen, te organiseren en impulsen of emoties onder controle te houden. Goed ontwikkelde executieve functies maken het mogelijk om rationele beslissingen te nemen. Zwakke executieve functies daarentegen leiden tot problemen met doelgericht gedrag en liggen ten grondslag aan ADHD, autisme, leerstoornissen en niet aangeboren hersenletsel.

'Slim maar... Pubereditie' van Richard Guare, Peg Dawson en Colin Guare is de opvolger van de bestseller 'Slim maar...' uit 2009.

In deze Pubereditie van Slim maar... laten Guare en Dawson zien wat ouders en professionals kunnen doen om oudere kinderen en adolescenten te helpen bij het versterken van hun executieve functies. Aan de hand van bewezen effectieve strategieën en met behulp van talloze activiteiten, voorbeelden, werkbladen en oefeningen kunnen professionals en ouders direct aan de slag om voor elke puber specifieke actieplannen op te stellen.

Specificaties

ISBN13:9789079729777
Trefwoorden:talent, pubers, adolescenten
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:2-5-2013
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Richard Guare

Richard Guare is neuropsycholoog en directeur van het Center for Learning and Attention Disorders in Portsmouth, New Hampshire.

Andere boeken door Richard Guare

Over Peg Dawson

Peg Dawson is psycholoog aan dit Center. Beiden hebben meer dan 30 jaar ervaring met het werken met kinderen met aandachtstekort-, leerstoornissen en gedragsproblemen.

Andere boeken door Peg Dawson

Over Colin Guare

Colin Guare is freelance schrijver en heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om met een aandachtstekortstoornis op te groeien.

Andere boeken door Colin Guare

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Slim maar... Pubereditie