Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help! Ik coach op competenties (C3)

Coach jezelf om te leren. Coachen op competenties. Basisbeginselen, tips en checklists

Ringband Nederlands 2009 9789079877072
Verkooppositie 3941Hoogste positie: 41
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Help! Ik coach op competenties' is bedoeld voor coaches, leidinggevende en consultants die bezig zijn met het structureel inrichten van ontwikkelingsgericht competentiemanagement of die handvatten zoeken bij het praktisch invulling geven aan gesprekken in het kader van competentiemanagement. Hiervoor biedt dit Help!-boekje een toolbox met 50 inzichten vanuit allerlei invalshoeken.

Met checklists, reminders, tips en achtergrondinformatie die u meteen kunt toepassen in het coachen op competenties, een cruciaal instrument bij het op elkaar afstemmen van de ontwikkeling van medewerkers en de doelstellingen van de organisatie. Benut dit boek actief en maak er uw eigen unieke denk-, doe- en naslagwerk van.

Specificaties

ISBN13:9789079877072
Taal:Nederlands
Bindwijze:ringband
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:13-11-2009
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (1)

Marius van Rijswijk | 16 maart 2010
Uit onderzoek blijkt dat 25% van de managers het lastig vindt om goede omschrijvingen en afspraken op papier te zetten. Ook leert de ervaring dat competentiemanagement alleen succesvol is als dit ontwikkelgericht wordt toegepast in plaats van mechanisch en beoordelend.Lees verder

Lezersrecensies

2.0 van de 5
3 stemmen
0
0
1
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer met meer dan twintig jaar ervaring in grote verandertrajecten. Ze is mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge (2011) in Amsterdam waar zij organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle -identiteitsgedreven- transities. Ze ontwikkelde samen met Marijke Lingsma de post-HBO leergang Agile-lean teamcoaching waarbij haar expertise op het gebied van procesverbetering, organisatieverandering en lean en agile verbonden wordt met de principes van (organisatie)coaching en zelforganisatie. Samen schreven ze het boek ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’ en ’75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching’. Daarnaast is Aty auteur van Het BPM-Boek, De Coachingskalender en de Help Coachingsbibliotheek.

Andere boeken door Aty Boers

Inhoudsopgave

Opbouw

Wat competenties wel en niet zijn
De basis: Goed ingericht competentiemanagement
Basis voor coachen op competenties
Het competentiegesprek
Diverse methoden
Op maat coachen op competenties
Specifieke competenties ontwikkelen
Praktijksituaties
Reflectie

Bronnen en links

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Ik coach op competenties (C3)