Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 53% korting
,

Help! Ik geef leiding (L1)

Coach jezelf als beginnend leidinggevende - basisbeginselen, tips en checklists

Ringband Nederlands 2009 9789079877096
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
20,95
9,95
VOORDEEL - 53% korting

Samenvatting

Leidinggeven is te leren. Maar dat is geen kwestie van veel kennis opdoen of bepaalde kunstjes eigen maken. Want leiderschap begint met persoonlijk leiderschap. En dat is alleen mogelijk vanuit persoonlijke groei, dus door uw emotionele intelligentie en zelfbewustzijn te blijven ontwikkelen en te blijven reflecteren op uw rol.

Dit boekje helpt daarbij en is bedoeld voor professionals die leiding gaan geven of voor mensen die een deel van hun tijd leiding geven, bijvoorbeeld in projecten. Maar ook voor coaches, trainers of seniormanagers die (beginnend) leidinggevenden coachen of begeleiden.

Specificaties

ISBN13:9789079877096
Taal:Nederlands
Bindwijze:ringband
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:26-3-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (2)

Marius van Rijswijk | 19 mei 2010
Als beginnend leidinggevende kun je wel wat basisingrediënten en handvatten over leiderschap gebruiken. Je wilt persoonlijk groeien, je emotionele intelligentie en zelfbewustzijn blijven ontwikkelen. Leiderschap begint met persoonlijk leiderschap, laten Marijke Lingsma en Aty Boers zien.Lees verder
Ward Grootens | 4 mei 2009
Het boekje 'Help! Ik geef leiding' van Marijke Lingsma en Aty Boers is bedoeld voor professionals die leiding gaan geven. De schrijvers beloven tips, inzichten, checklists en one-liners om in beweging te komen en de eigen stijl te ontwikkelen. Als trouwe scheurder van de 'Coachingskalender' (van dezelfde auteurs) begin ik verwachtingsvol aan dit aantrekkelijk en uitnodigend vormgegeven boek.Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
3 stemmen
0
2
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer met meer dan twintig jaar ervaring in grote verandertrajecten. Ze is mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge (2011) in Amsterdam waar zij organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle -identiteitsgedreven- transities. Ze ontwikkelde samen met Marijke Lingsma de post-HBO leergang Agile-lean teamcoaching waarbij haar expertise op het gebied van procesverbetering, organisatieverandering en lean en agile verbonden wordt met de principes van (organisatie)coaching en zelforganisatie. Samen schreven ze het boek ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’ en ’75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching’. Daarnaast is Aty auteur van Het BPM-Boek, De Coachingskalender en de Help Coachingsbibliotheek.

Andere boeken door Aty Boers

Inhoudsopgave

Opbouw

Beginnen aan een functie als leidinggevende
Basisingrediënten voor succes
Relatie opbouwen met medewerkers
Basisvaardigheden
Ontwikkelen van uw medewerkers
Teamontwikkeling
Bijzondere situaties
Van leidinggevende naar leider
Afronding: zelfreflectie voor leidinggevenden

Links

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Ik geef leiding (L1)