Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zeven bronnen van arbeidsvreugde

Methode voor werken met plezier en goed presteren

Gebonden Nederlands 2005 9789080894327
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 4492Hoogste positie: 55
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Het belang van arbeidsvreugde is groot, niet alleen een maatschappelijk belang, maar ook voor individuen en organisaties essentieel. Effecten van vreugdeloos werken worden steeds meer zichtbaar: burn-out, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Vaak verdwijnt de voldoening in het werk door een te hoge werkdruk, pesterijen, onbekwame leidinggevenden of gebrek aan waardering. Iedereen wil vreugde in zijn werk ervaren en goed presteren, maar slechts weinigen weten hoe zij dat kunnen bereiken.

'De zeven bronnen van arbeidsvreugde' is een lees-, leer- en werkboek dat laat zien dat arbeidsvreugde en prestaties maakbaar zijn. Het biedt praktische handvatten voor het ontdekken, uitbreiden en op peil houden van arbeidsvreugde. Door middel van vele cases, interviews, citaten, modellen en checklisten laat Kouwenhoven de lezer zien hoe de laatste inzichten op het terrein van arbeidsvreugde in de praktijk toegepast kunnen worden. En wel zodanig dat organisaties en individuele mensen plezierig kunnen werken en beter kunnen presteren.

Het boek richt zich op managers die de resultaten en de werksfeer binnen hun team willen verbeteren. Bovendien is het bedoeld voor alle mensen die meer vreugde in hun werk willen beleven en zo hun prestaties willen verbeteren.

Specificaties

ISBN13:9789080894327
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:6-11-2018
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De zeven bronnen van arbeidsvreugde
Albert Martens | 4 augustus 2005
Toen ik 'De Zeven bronnen van arbeidsvreugde' ter beoordeling kreeg aangeboden heb ik me direct voor genomen na te gaan in hoeverre het lezen van dit boek arbeidsvreugde geeft. In eerste instantie geeft het de indruk dat het een werkboek is en nogal een 'druk' exemplaar. Veel tabellen, figuren en citaten en ook nog af en toe een interview. Het boek is geen doorsnee boek en wil dat gelukkig ook niet zijn. Het is dan ook geen boek om in een ruk uit te lezen. Het is een werkboek en dat bepaalt dan ook min of meer de doelgroep.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
8 stemmen
1
6
1
0
0

Over Kees Kouwenhoven

Ir. C.P.M. (Kees) Kouwenhoven studeerde Industriële Organisatie aan de Technische Universiteit Delft en was ruim zestien jaar Director bij de HRM-adviesgroep van PricewaterhouseCoopers. Hij heeft nu zijn eigen adviesbureau 'C. Kouwenhoven Consultancy' te Delft en adviseert op het terrein van ethiek, personeelsmanagement en vreugdevol werken. Hij adviseert individuen en organisaties bij het vormgeven van een pad naar 'werken met plezier en goed presteren'. Zijn visie komt tot uitdrukking in advieswerk, lezingen, workshops en publicaties.

Andere boeken door Kees Kouwenhoven

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

De zeven bronnen van arbeidsvreugde: de kern van dit boek

1. Wat is arbeidsvreugde
2. Toolbox voor plezierig werken en goed presteren
3. Bronnen van arbeidsvreugde voor uzelf.
4. Bronnen van arbeidsvreugde aanboren voor uw team en organisatie
5. Verhalen vertellen als leiderschapsinstrument
6. Argumenten voor een investering in arbeidsvreugde

Nawoord
Literatuur
Noten
De auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zeven bronnen van arbeidsvreugde