Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Succesvolle managers realiseren

Over procesmatig sturen en de gewenste verandering gedraaid krijgen

Paperback Nederlands 2010 9789081284424
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Weer een boek over veranderen, daar is wel alles over opgeschreven, zou je zeggen? Inderdaad, over veranderen zijn vele goede boeken geschreven.

Het bijzondere aan dít boek is, dat het u in staat stelt om de gewenste verandering zelf gedraaid te krijgen. Dat onderscheidt het van alle goede boeken die al geschreven zijn. op basis van de ervaring van de auteurs als organisatieadviseurs hebben zij geleerd dat het realiseren van veranderingen het lastigste is wat er in de organisatiekunde bestaat.

Hoe u de realisatie van een veranderingsproces moet plannen en hoe u de mensen begeleidt die het proces doormaken, is een complexe aangelegenheid. De auteurs hebben ervaren dat aanpakken van deze weerbarstige materie neerkomt op het op het juiste moment doen van de juiste procesmatige interventies.

Psychologie is in feite een hele exacte wetenschap. Wanneer u de wetmatigheden kent, weet wie de spelers zijn en wat hun voorkeursgedrag is en weet welke belangen er spelen dan kunt u feilloos voorspellen wat mensen gaan doen of juist niet zullen doen en daarmee worden processen op vrijwel mathematische wijze stuurbaar.

In dit boek komen deze psychologische wetmatigheden allemaal uitgebreid aan de orde, zowel de onderliggende inzichten als de instrumenten om er concreet invulling aan te geven.

Dit boek rond het thema procesmatig veranderen gaat over hoe u dit nu zelf kan toepassen. Welke interventie zal ik doen, is de timing goed en is het proces qua aanpak en volgorde goed gekozen en hoe doe ik dat dan? Het bevat een concrete procesmatige aanpak, inzichten en vooral een praktisch instrumentarium dat de auteurs in de loop van hun eigen adviesopdrachten aan grote organisaties in de afgelopen 10 jaar hebben ontwikkeld. Deze maken het mogelijk zelf daadkrachtig veranderingen te implementeren.

Het boek is met name bedoeld voor leidinggevenden, maar is evenzeer voor projectleiders, collega organisatieadviseurs en die professionals die adviseren als tweede beroep hebben: de strategie adviseur, de HR manager, de marketingmanager, de ICT professional, de business analist en de controller. In feite al die professionals die in organisaties werken en waarvoor het adviseren over het aanpakken van veranderingsprocessen een substantieel onderdeel van de werkzaamheden vormt.

Specificaties

ISBN13:9789081284424
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Elfpress
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

Arie Buvens | 28 juli 2010
Vijf stappen zijn nodig om veranderingen succesvol te implementeren, aldus Gert Anbeek, Patrick Lybaert en Harry de Weerd. Maar wat de inhoud van 'Succesvolle managers realiseren' vooral interessant maakt, is dat het vol staat met juweeltjes aan praktijkervaringen en inzichten om veranderingsprocessen gestalte te geven.Lees verder
Succesvolle managers realiseren
Ben Kuiken | 23 februari 2010
Veranderingen implementeren moeilijk? Helemaal niet, volgens Gert Anbeek, Patrick Lybaert en Harry de Weerd. Met een procesmatige aanpak is elk veranderingstraject een eitje, zo suggereren zij in hun boek Succesvolle managers realiseren. Waarom mislukken zoveel fusies en veranderingstrajecten?Lees verder

Lezersrecensies

2.3 van de 5
4 stemmen
1
0
0
1
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

podcast
Gert Anbeek over veranderen
Ben Kuiken 7 april 2010 Met een goede procesmatige aanpak zijn veranderingen eenvoudig te realiseren, aldus Gert Anbeek, Patrick Lybaert en Harry de Weerd, de auteurs van Succesvolle managers realiseren. M&L vraagt Anbeek hoe je dit doet. ‘Begin met cultuur. Dan blijkt dat je 80 tot 90 procent van de beoogde verandering kunt oplossen door de sturing, besturing of het leiderschap van de organisatie aan te passen.’
interview
Gert Anbeek: ‘Meteen ingrijpen in de organisatie werkt averechts’
Hans van der Klis 3 maart 2010 Het hoge percentage mislukkingen bij fusies is te wijten aan een gebrek aan vakmanschap, zegt Gert Anbeek, die samen met zijn coauteurs Patrick Lybaert en Harry de Weerd aan het hoofd staat van de Executive Leadership Foundation (ELF) in Tienhoven. Zij schreven een boek, Succesvolle managers realiseren, waarin zij voor verandermanagers de meest praktische modellen en inzichten hebben samengebracht. Want daar ontbreekt het nog wel eens aan in de bestaande literatuur, zegt Anbeek. ‘Met dit boek kun je morgen aan de slag.’
Alle interviews en artikelen (2)

Over Gert Anbeek

Gert Anbeek is afgestudeerd psycholoog en marketeer. Heeft in diverse commerciële en management-functies gewerkt onder anders bij OCE van der Grinten, Force consultancy en Erasmus/RSM. Hij heeft een eigen adviesbureau, Force, geleid en later verkocht. Binnen de executive opleidingen van de Erasmus Universiteit en later Rotterdam School of Management (RSM) was hij verantwoordelijk voor de leiderschapstrainingen. Tevens is Gert Anbeek oprichter van Executive Leadership Foundation (ELF) dat een netwerk van uitmuntende docenten vertegenwoordigt. Zijn stijl kenmerkt zich door 'doe maar gewoon' en dat gekoppeld aan een ongebruikelijke scherpte in beoordeling van managementprocessen, bedrijfssituaties en personen. Gert Anbeek heeft samen met Harry de Weerd het curriculum van de ELF Consulting Academy opgesteld. Hij voert regelmatig managementadvieswerkzaamheden uit bij gerenommeerde opdrachtgevers.

Andere boeken door Gert Anbeek

Over Patrick Lybaert

Patrick Lybaert is als psycholoog afgestudeerd. Heeft gewerkt in het bedrijfsleven bij o.a. BBL, Banque Bruxel Lambert. Hij is een internationaal veel gevraagd toptrainer op het gebied van leiderschap, teamprocessen en veranderingsmanagement. Patrick begeleidde reeds vele organisaties in hun ontwikkeling. Als trainer wordt Patrick gevraagd vanwege zijn deskundigheid in het creëren van urgentie voor verandering en de eisen die veranderingen stellen aan het management van organisaties. De ontwikkeling van persoonlijk en zakelijk leiderschap in al haar facetten boeien Patrick zeer. Patrick is een partner in ELF en daarnaast trainer bij MCE, Erasmus/RSM, Danish Leadership Institute. Patrick is een boeiend spreker in zowel het Nederlands, Vlaams, Frans, als in het Engels.

Andere boeken door Patrick Lybaert

Over Harry de Weerd

Harry de Weerd is afgestudeerd marketeer. Hij heeft in verschillende commerciële, marketing- en managementfuncties gewerkt, in de ICT-sector bij Burroughs/Unisys, BSO en AtosOrigin. Na zijn ervaring in het adviesvak te hebben opgedaan als adviseur, practice manager en directeur Consulting, heeft hij in 2000 zijn eigen adviesbureau opgericht onder de naam Envisioning (zich voorstellen). De Weerd is partner in ELF en was als docent bij Erasmus/RSM werkzaam in de vakgebieden strategie, veranderings-, management- en adviesvaardigheden. Hij staat bekend om zijn boeiende en levendige stijl van werken en brengt scherpte in de dialoog waar dat helpend is. Harry de Weerd voert naast zijn trainingsactiviteiten management- advieswerkzaamheden uit bij gerenommeerde opdrachtgevers en kan van daaruit aansluiting maken bij de praktijksituatie.

Andere boeken door Harry de Weerd

Inhoudsopgave

Inleiding tot procesmatig veranderen
Wat heb ik er aan

A. Procesadvisering en beïnvloeding
1. Cultuur, samenwerking en teams
2. Visie en strategievorming
3. Leiderschap en besturing
4. Klantrelaties en productportfolio
5. Processen, systemen en organisatie

Geraadpleegde literatuur
Over de auteurs
Over Executive Leadership Foundation
Over de gecertificeerde partners in ELF
Certificering als professional
Workshop voor professionals

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Succesvolle managers realiseren