Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Impact en invloed

Gelijk krijgen in plaats van gelijk hebben

Paperback Nederlands 2023 9789081284431
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Heeft u ook van die collega's die ogenschijnlijk zonder enige inspanning hun doelstellingen gerealiseerd krijgen en bovendien altijd gevraagd lijken te worden voor de leuke klussen? Vraagt u zich weleens af wat zij anders doen dan u en waarom hun impact zo groot is?

Deze mensen zijn niet per definitie beter of getalenteerder dan u. Ze maken simpelweg gebruik van een ander vaardighedenset, die ze van nature gebruiken of zich hebben eigen gemaakt. Ze snappen dat, om succes te hebben, gelijk krijgen veel belangrijker is dan gelijk hebben en richten zich hier vervolgens op.

In feite is het dezelfde vaardighedenset waar mensen die 'politiek bedrijven' gebruik van maken. Het verschil zit hem in de intentie waarmee deze vaardigheden worden ingezet. Als dat een niet integere, op eigen gewin gerichte, doelstelling is, zien we dit in de regel als 'politiek bedrijven'. Als de intentie integer is, wordt het in het algemeen als succesvol opereren gezien. U hoeft dus geen rat te worden om uw impact en invloed te vergroten.

Wanneer u de wetmatigheden in gedrag, groepsgedragingen en organisatieveranderingen kent, weet wie de spelers zijn en wat hun voorkeursgedrag is en weet welke belangen er spelen, dan kunt u feilloos voorspellen wat mensen gaan doen en daarmee worden processen op vrijwel mathematische wijze stuurbaar. Psychologie is in deze zin een hele exacte wetenschap.

Zo kunt u op basis van de relevante set inzichten en vaardigheden, vanuit een integere doelstelling, het door u gewenste proces gedraaid krijgen. Op deze wijze neemt uw persoonlijke
impact en invloed in de organisatie enorm toe.

Specificaties

ISBN13:9789081284431
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:265
Uitgever:Elfpress
Druk:5
Verschijningsdatum:1-9-2010
ISSN:

Expertrecensies (1)

Impact en invloed
Bertine Zoon | 22 februari 2011
Als u uw persoonlijke invloed in uw organisatie wilt vergroten, dan biedt het boekje 'Impact en invloed, gelijk krijgen in plaats van gelijk hebben' een overzicht van een aantal bestaande beschikbare methoden en technieken die u hierbij kunt inzetten. Verwacht geen compleet uitgewerkt stappenplan van de heren Anbeek, Lybaert en De Weerd, maar maak kennis met mogelijke modellen, theorieën en samenvattingen die u kunt toepassen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gert Anbeek

Gert Anbeek is afgestudeerd psycholoog en marketeer. Heeft in diverse commerciële en management-functies gewerkt onder anders bij OCE van der Grinten, Force consultancy en Erasmus/RSM. Hij heeft een eigen adviesbureau, Force, geleid en later verkocht. Binnen de executive opleidingen van de Erasmus Universiteit en later Rotterdam School of Management (RSM) was hij verantwoordelijk voor de leiderschapstrainingen. Tevens is Gert Anbeek oprichter van Executive Leadership Foundation (ELF) dat een netwerk van uitmuntende docenten vertegenwoordigt. Zijn stijl kenmerkt zich door 'doe maar gewoon' en dat gekoppeld aan een ongebruikelijke scherpte in beoordeling van managementprocessen, bedrijfssituaties en personen. Gert Anbeek heeft samen met Harry de Weerd het curriculum van de ELF Consulting Academy opgesteld. Hij voert regelmatig managementadvieswerkzaamheden uit bij gerenommeerde opdrachtgevers.

Andere boeken door Gert Anbeek

Over Patrick Lybaert

Patrick Lybaert is als psycholoog afgestudeerd. Heeft gewerkt in het bedrijfsleven bij o.a. BBL, Banque Bruxel Lambert. Hij is een internationaal veel gevraagd toptrainer op het gebied van leiderschap, teamprocessen en veranderingsmanagement. Patrick begeleidde reeds vele organisaties in hun ontwikkeling. Als trainer wordt Patrick gevraagd vanwege zijn deskundigheid in het creëren van urgentie voor verandering en de eisen die veranderingen stellen aan het management van organisaties. De ontwikkeling van persoonlijk en zakelijk leiderschap in al haar facetten boeien Patrick zeer. Patrick is een partner in ELF en daarnaast trainer bij MCE, Erasmus/RSM, Danish Leadership Institute. Patrick is een boeiend spreker in zowel het Nederlands, Vlaams, Frans, als in het Engels.

Andere boeken door Patrick Lybaert

Over Harry de Weerd

Harry de Weerd is afgestudeerd marketeer. Hij heeft in verschillende commerciële, marketing- en managementfuncties gewerkt, in de ICT-sector bij Burroughs/Unisys, BSO en AtosOrigin. Na zijn ervaring in het adviesvak te hebben opgedaan als adviseur, practice manager en directeur Consulting, heeft hij in 2000 zijn eigen adviesbureau opgericht onder de naam Envisioning (zich voorstellen). De Weerd is partner in ELF en was als docent bij Erasmus/RSM werkzaam in de vakgebieden strategie, veranderings-, management- en adviesvaardigheden. Hij staat bekend om zijn boeiende en levendige stijl van werken en brengt scherpte in de dialoog waar dat helpend is. Harry de Weerd voert naast zijn trainingsactiviteiten management- advieswerkzaamheden uit bij gerenommeerde opdrachtgevers en kan van daaruit aansluiting maken bij de praktijksituatie.

Andere boeken door Harry de Weerd

Inhoudsopgave

1 Vergroten van impact en invloed
2 Leiderschap en persoonlijkheid
3 Creëren van vertrouwd adviseurschap
4 Beïnvloeding en bouwen van coalities
5 Relatie management en consultative selling
6 Sturen van veranderingen
7 Bouwen aan hoogpresterende teams
8 Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap
9 Vertrouwd adviseurs zijn verhalenvertellers
10 Praktische vaardigheden
11 Conflicthantering
12 Ontwikkeling van EQ
13 Emotionele intelligentie
14 Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Impact en invloed