Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ik heb een winkel! Wat nu?

De rol van e-commerce, weblogistiek, gemeenten, overheid, banken, vastgoedeigenaren en kennisinstellingen

Gebonden Nederlands 2014 9789082160604
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Ik heb heb winkel! Wat nu? geeft een indruk van de sterke verbondenheid tussen de verschillende stakeholders en beschrijft ontwikkelingen die direct van invloed zijn op het bestaansrecht van de zelfstandige retail. De retail heeft het anno 2014 niet gemakkelijk. Al jaren speelt de economische crisis hen parten. Maar niet alleen de crisis is de veroorzaker van de problemen.

Ook de politiek, gemeenten, vastgoedeigenaren, het internet en deels de leveranciers dragen hun steentje bij. Kennisinstellingen als het MKB-Nederland en de Kamer van Koophandel geven steeds minder prioriteit aan het één op één ondersteunen en adviseren van de zelfstandige retailer. Vanwege reorganisaties en bezuinigingen laten ze met betrekking tot de retail steeds meer een terugtrekkende beweging zien. De organisaties richten zich meer op het (innovatieve) middenbedrijf omdat daar nog 'winst' te behalen is.Ook regionale economische samenwerkingsverbanden richten zich meer op het middenbedrijf dan op de ZZP-er en de retailer.

Terwijl bijna 800.000 mensen werkzaam zijn in de detailhandel en er 140.000 winkels, ambulante handelaren en webshops zijn, worden er maar weinig initiatieven ondersteund die retailers één op één bijstaan. Als individu zijn ze in economisch opzicht vaak niet interessant. Als groep zijn ze lastig te bewegen tot samenwerken. Dat maakt hen kwetsbaar.

Echter, de grootste klap krijgt de retail van de consument. Door het veranderde koopgedrag, mede aangestuurd door de opkomst van de pure players en de webshops van de winkelketens, laten deze massaal de zelfstandige retailer links liggen. Retailers hebben het steeds moeilijker om de toegevoegde waarde en het onderscheidende vermogen van hun winkel aan te tonen. Ze ontwikkelen nauwelijks klantenperceptie en hebben daardoor veel te weinig of zelfs geen grip op de belevingswereld van de consument. Indien de retail niet gaat samenwerken is de kans groot dat er een kaalslag gaat plaatsvinden die z'n weerga niet kent.

Deskundigen spreken over het verdwijnen van 30 tot 50% van het huidige aantal zelfstandige retailers. Er is dus werk aan de winkel!Dit boek geeft een indruk van de sterke verbondenheid tussen de retail en gemeenten, vastgoedeigenaren, banken en kennisorganisaties. Het beschrijft ontwikkelingen die direct van invloed zijn op het bestaansrecht van de zelfstandige retail.

RDRB verzorgt op afspraak seminars, workshops, brainstorm- en kennissessies over deze materie. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt men inzichten, adviezen en handvatten aangereikt over zaken zoals beschreven in dit boek. Centraal staat de noodzaak tot samenwerken, het ontwikkelen van nieuwe business modellen, gezamenlijke online initiatieven, regionale internetplatforms en weblogistiek.

Specificaties

ISBN13:9789082160604
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:176
Uitgever:Pumbo.nl
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik heb een winkel! Wat nu?