Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Vasthouden is loslaten

Gebonden Nederlands 2017 9789082686302
Verkooppositie 3030Hoogste positie: 422
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Niet alles kan bij het oude blijven! Voor bestuurders en managers die beseffen dat een voortdurende aanpassing aan de externe werkelijkheid noodzaak is. Dit is echter niet het zoveelste veranderboek. Het is een op feiten gebaseerd verhaal hoe een organisatie wendbaar en extreem klantgericht wordt.

Veel leidinggevenden zeggen wel te willen veranderen, maar in de praktijk houden ze eigenlijk liever vast aan hun eigen positie. Hun calculatie is dat ze weinig te winnen hebben bij een verandering, maar alles te verliezen. Want als je een succesvolle verandering doorvoert dan krijg je misschien een schouderklopje, maar als de verandering mislukt gaat je hoofd onvermijdelijk op het hakblok.

“Veranderen is geen project”, stellen de auteurs van dit boek. “Het is een mindset die bijdraagt aan de cultuur van succesvolle organisaties.” Zij delen hun inzichten aan de hand van hun ervaringen met de transformatie die hypotheekbedrijf Obvion de afgelopen jaren doormaakte. De auteurs vertellen hun verhaal niet alleen om andere organisaties te inspireren, maar ook om ze wakker te schudden.

Specificaties

ISBN13:9789082686302
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:8-5-2017
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

2.7 van de 5
6 stemmen
1
2
0
0
3

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Vasthouden is loslaten
Ronald Touwslager 26 juli 2017 ‘In Vasthouden is loslaten beschrijven Ronald Touwslager en Robert Gieling op toegankelijke en aanstekelijke wijze hoe Obvion zichzelf in enkele jaren opnieuw wist uit te vinden’, aldus Wiebe Draijer, voorzitter raad van bestuur Rabobank, in zijn voorwoord.

Over Ronald Touwslager

Ronald Touwslager (1963) studeerde bedrijfskunde aan Nijenrode en de Interfaculteit Bedrijfskunde van de TU Delft/Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft een masters degree in Accounting en Control van de Olin Business School in St. Louis (Verenigde Staten) en studeerde af aan de postdoctorale controllersopleiding (RC) van de Universiteit van Amsterdam. Recent volgde hij nog het Senior Executive Program aan de London Business School. Tot 1997 werkte Ronald als salesmanager in de ICT-industrie en als ondernemer in de gezondheidszorg. Daarna was hij werkzaam binnen Rabobank Groep in diverse managementfuncties bij zowel lokale banken als Rabobank Nederland. Sinds 2011 is Ronald Chief Executive Officer bij Obvion, een volle dochter van Rabobank Nederland. Hij is tevens lid van de raad van commissarissen van HDN (Hypotheken Data Netwerk), bestuurslid van NVHP (Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners) en lid van het Curatorium van de postdoctorale controllersopleiding van de Universiteit Maastricht. Ronald is getrouwd met Eva en trotse vader van drie jongens: Sten, Yurre en Nic. Eerder heeft hij artikelen gepubliceerd als “Professionele planning &control, Een goede strategie als basis”, “Effectieve control als borging” en “Leren(d) Sturen bij de Rabobank”. In zijn vrije tijd leest, sport en tuiniert hij graag. Daarnaast probeert hij het bespelen van de elektrische gitaar onder de knie te krijgen.

Andere boeken door Ronald Touwslager

Over Robert Gieling

Robert Gieling (1970) is eigenaar van Winner Real Life Leadership, een Management Consultantsbureau dat sinds 1994 honderden multinationals in binnen- en buitenland in allerlei branches heeft ondersteund in leiderschaps- en change vraagstukken. Daarbij richt hij zich op het verbinden van de harde en zachte aspecten in de organisatie (boven- en onderstroom) en werkt hij altijd naar concrete en meetbare resultaten toe. Binnen de netwerkorganisatie werkt hij samen met dertig professionals op het gebied van leiderschapsontwikkeling, change management, boardroom consultancy, interim management en executive coaching. Boeken die hij eerder met Winner heeft uitgegeven, zijn “Leading People, bet he change you want to see” en “Leading People 2.0, ondernemend leiderschap in dynamische tijden.” Robert is actief als ondernemer, leiderschapstrainer en manager en is bij Winner verantwoordelijk voor de vormgeving van de internationale strategie. Robert studeerde Fiscaal Recht en Nederlands Recht (Katholieke Universiteit Brabant), Bedrijfskunde en internationale MBA (Universiteit van Hertfordshire in de UK en IMD te Lausanne Zwitserland). De afgelopen twintig jaar vervulde hij verschillende managementrollen binnen diverse organisaties met name in de financiële sector. Daarnaast heeft hij meerdere bedrijven opgezet in diverse branches. Robert is getrouwd met Hedwig en zij hebben samen vier kinderen. Robert heeft een passie voor de natuur en is een fervent zeezeiler, piloot, bergbeklimmen en duiker. Hij heeft als avonturier en deelnemer aan vele internationale expedities vele mooie en onherbergzame plekke op de aarde gezien.

Andere boeken door Robert Gieling

Inhoudsopgave

Voorwoord
Woord vooraf
Inleiding

-WHY
De wereld verandert
De invloed van technologie verandert
De klant verandert
Onze business verandert
En wat deed Obvion

-WHAT
Propositie klantenpartnerschap
Propositie operational excellence
Aanpak Obvion

-HOW
Over veranderen
Het model van Lencioni
Uitgangspunten voor verandering
Wat hebben we gedaan?
De 8 sleutels van succesvolle verandering
Wat hebben we nog meer geleerd?

-EPILOOG
NPS en EPS
Innovatie door verandering
Maar hoe zit het dan financieel?

Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vasthouden is loslaten