Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

BTW gids 2019

Paperback Nederlands 2019 9789082911558
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De BTW-gids 2019 is vooral bedoeld als praktijkgerichte handleiding voor het invullen van de elektronische aangifte voor de BTW, maar kan ook zeker voorkomen dat er te veel BTW wordt betaald. Lezers krijgen een helder antwoord op de vraag welke prestaties zijn belast en hoe de aftrek van belasting bij inkopen en bedrijfskosten verloopt. Het bijhouden van de vereiste gegevens om zo tijdig aangifte te kunnen doen voorkomt vervelende problemen en het opleggen van boetes.

Nieuw in deze editie zijn de BTWeetjes, online stroomschema’s en de mogelijkheid om online pdf-s van de tekst te printen.

In deel I van de BTW-gids zijn de algemene regels van de BTW en in deel II zijn regels voor de BTW-aangifte per rubriek opgenomen. Vervolgens wordt een aantal bijzondere onderwerpen behandeld, zoals de regeling voor onroerend goed, de forfaitaire berekeningsmethoden en de margeregeling. Ook ontbreken maatschappen en zelfs informatie inzake teruggaaf van omzetbelasting in andere EU-lidstaten niet. Daarbij is natuurlijk ook aandacht besteed aan de procedures die men kan volgen bij geschillen met de Belastingdienst. Denk aan het maken van bezwaar en het bij de rechter betwisten van de uitspraak op bezwaar van de inspecteur.

De BTW-gids 2019 bevat verder een tabel waarin voor veel goederen en diensten het tarief, 9% of 21%, van de BTW is aangegeven. De BTW-gids 2019 helpt u ook de weg te vinden binnen de Belastingdienst. Een index op de wettelijke bepalingen en een aantal modellen, die voor de heffing van omzetbelasting bij de ondernemer van belang zijn, maken het geheel compleet.

Specificaties

ISBN13:9789082911558
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:560
Uitgever:MOCuitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:17-3-2019
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over G.J. Wennekes

Mr. G.J. Wennekes is belastingadviseur te Amstelveen/Den Haag.

Andere boeken door G.J. Wennekes

Over G.D. van Norden

Mr. G.D. van Norden is Raadsheer in het Gerechtshof 's Hertogenbosch.

Andere boeken door G.D. van Norden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BTW gids 2019