Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws als wapen

De mediaoorlog die Amerika verscheurt

Paperback Nederlands 2022 9789083085975
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als een 17-jarige jongen met zijn geweer twee demonstranten doodschiet, wordt hij het gezicht van een verscheurd Amerika. FOX News noemt hem een vrijheidsstrijder, terwijl nieuwszenders CNN en MSNBC de tiener als een moordenaar zien.

Hoe kan dit? In 'Nieuws als wapen' analyseert Raymond Mens een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare nieuwsfeiten geeft hij de lezer een bizar kijkje achter de schermen.

Over de generaals en soldaten in hun loopgraven: de mediamagnaten Ted Turner en Rupert Murdoch en kijkcijferkanonnen zoals Bill O’Reilly en Tucker Carlson. Afstandsbediening klaar? Zappen maar!

Specificaties

ISBN13:9789083085975
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:308
Druk:1
Verschijningsdatum:14-10-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Nieuws als wapen - ‘Helder en deskundig’
Louis Thorig | 25 oktober 2022
De mediaoorlog die de VS verscheurt is veel meer dan een concurrentiestrijd om marktaandelen of winstmarges. Het draait eigenlijk allemaal om politieke macht. In zijn nieuwste boek beschrijft Amerikakenner en politicoloog Raymond Mens in detail de opkomst van de verschillende nieuwszenders.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
Nieuws als wapen - In Amerika is de waarheid al dood
Raymond Mens 4 november 2022 Volgende week zijn er congresverkiezingen in de Verenigde Staten. In een toespraak vanuit Washington waarschuwde president Joe Biden vorige week voor geweld, bijvoorbeeld als lokale kandidaten de uitslag niet accepteren. Ook de CIA en FBI vrezen een geweldsexplosie. Hoe deze keiharde politieke tweestrijd ook eindigt, het eerste slachtoffer is een feit: de waarheid.

Over Raymond Mens

Raymond Mens is Amerikakenner en politicoloog. Hij studeerde In Amsterdam en Virginia. Daarna werkte hij onder andere als campagnestrateeg voor de VVD. Hij voorspelde in 2015 dat Donald Trump de presidentsverkiezingen weleens zou kunnen winnen. Tóen werd hij vooral verbaasd aangekeken. Nu is Raymond een veelgevraagd expert die de trends achter Trump analyseert en deze ontwikkelingen in het huidige Amerika plaatst. Fotografie: Anouk de Kleermaeker

Andere boeken door Raymond Mens

Inhoudsopgave

Vrijheidsstrijder

Klaar voor het gevecht
Idioten en patriotten
Een lijn in het zand
Frontale aanvallen
Achterhoedegevecht
Loopgraven
Machtsstrijd
Burgeroorlog

Hoe is het nu met?

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nieuws als wapen