Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kracht van het paradijs

Hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw

Gebonden Nederlands 2014 9789085425298
Voormalig top 100Totaal 21 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Jonathan Holslag schreef het meest urgente boek van dit jaar. Wij, Europeanen, leven met het gevoel dat de toekomst aan ons voorbijgaat. De crisis woedt als een storm over het continent en zet alle zekerheden op losse schroeven. Maar hebben we echt de boot gemist? En begrijpen we wel goed wat er aan de hand is?

Jonathan Holslag beschrijft in 'De kracht van het paradijs' op overrompelende wijze de naoorlogse economische geschiedenis van Europa. Het is een episch verhaal over onze drang naar welvaart en de manier waarop we het noorden zijn kwijtgeraakt. Als chroniqueur van zijn tijd kent Holslag zijn gelijke niet.

Tegenover het haarscherpe, ontstellende portret van een continent met een kapseizende economie, plaatst Holslag de mogelijkheid van een nieuwe renaissance. Diep in Europa zit nog steeds de kracht van het paradijs.

"Jonathan Holslag heeft een boek geschreven dat gewaagd en elegant is, visionair en stijlvol. Dit is een Europeaan die bereid is moeilijke waarheden te vertellen." - Robert D. Kaplan, auteur van 'De wraak van de geografie'

Specificaties

ISBN13:9789085425298
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:608
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:18-2-2014
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De kracht van het paradijs
Sjors van Leeuwen | 3 augustus 2016
Het is een minder vrolijk beeld dat Jonathan Holslag schetst in De Kracht van het Paradijs. Europa heeft het op vele terreinen moeilijk en dreigt op het wereldtoneel verder achterop te raken. Vooral door de opkomst van Azië, onder aanvoering van grootmacht China, en de veranderende prioriteiten van de VS. Gelukkig laat Holslag in het boek ook zien hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Over Jonathan Holslag

Jonathan Holslag (1981) doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel en is als politicoloog verbonden aan het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen. Hij schreef columns voor o.a. De Morgen, Knack en Trouw en internationale media zoals The Guardian, The Wall Street Journal en The Washington Times. Eerder publiceerde hij o.a. De kracht van het paradijs. Hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw (2014), Onmogelijke vrede. China's moeizame opmars in Azië (2015) en Vrede en oorlog. Een wereldgeschiedenis (2018).

Andere boeken door Jonathan Holslag

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van het paradijs