Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

Werken met de Systemische Ontwikkel Matrix (SOM)

Paperback Nederlands 2022 9789085601616
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoe ga je om met onverwachte ontwikkelingen als gevolg van de digitale transformatie? Digitale transformatie is een verzamelwoord voor ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en technologie. Die ontwikkelingen convergeren waardoor de snelheid van veranderingen toeneemt.

In Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties gaan we in op de ontwerpeisen die de digitale transformatie vraagt en welke veranderkundige interventies noodzakelijk zijn of ontwikkeld moeten worden. We hebben daarvoor een eigen model ontwikkeld waarin we ingaan op vier systeemniveaus: de rol van de professional, de rol van management, de gewenste strategieontwikkeling en de invulling van leiderschap. We combineren deze vier systeemniveaus met een vijftal fasen van digitale ontwikkeling. Ons model heeft de vorm van een matrix: Systemische Ontwikkel Matrix. Hierin komen de systeemniveaus en de ontwikkelfasen van de digitale transformatie samen.

Een succesvolle transformatie vereist naar ons idee een systemisch perspectief. Door het werken met de systemische ontwikkelmatrix ontstaat een raamwerk voor veranderkundige interventies. Kern daarvan is het vergroten van effectiviteit en wendbaarheid. Voor elke fase van de digitale transformatie en voor elk systeemniveau beschrijven we de ontwikkeling naar een effectiever en wendbaarder manier van werken. De fase waarin een organisatie zich bevindt bepaalt welke mogelijkheden de organisatie (professionals, management, strategie, leiderschap) heeft.

Specificaties

ISBN13:9789085601616
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:7-7-2022
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Harry Woldendorp

Harry Woldendorp is historicus en antropoloog. Was een een kleine dertig jaar actief als trainer, consultant en interim-manager (bestuurder, directeur). Is nu vijf jaar bezig met platformtechnologie. Verbindt als medeoprichter van een webplatform theorie en praktijk: platformVmZ gericht op zorgorganisaties/zorgprofessionals en CuraeVitel Balie gericht op senioren die met behulp van technologie in hun eigen willen blijven wonen. Publiceert over de impact van de digitale transformatie.

Andere boeken door Harry Woldendorp

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties