Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Frameworks voor IT-management

Een Pocketguide

Paperback Nederlands 2007 9789087530921
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Frameworks voor IT-management - Een Pocketguide' bespreekt alle grote frameworks en standaarden die wereldwijd worden gebruikt door talloze IT-managers. Er worden 25 verschillende managementframeworks besproken, waaronder TQM, ISO 9000, ISO/IEC20000, Six Sigma en de IT Balanced Scorecard.

Dit leerboek en naslagwerk is geschikt voor beginners, gevorderden en experts.

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan van Bon

Jan van Bon studeerde in 1979 af als biomathematicus, waarna hij als onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen verschillende projecten voor de overheid uitvoerde. Vanaf 1989 begon hij zijn loopbaan in de automatisering met de invoering van processen bij PTT Post, en later bij PTT Telecom (IPW) en Unisource Information Services. Vanaf het begin van de jaren negentig was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling en verspreiding van kennis op het gebied van IT-management. In 1993 was hij één van de initiatiefnemers van het IT Service Management Forum in Nederland (ITSMF), en mede verantwoordelijk voor het professionaliseren van de vereniging. Voor ITSMF-International was hij jarenlang de trekker van de mondiale publicatiecommissie. Ook organiseerde hij voor diverse partijen tientallen seminars, symposia en congressen over beheer-relevante thema's. In 1996 nam hij het initiatief tot het opstellen van een Compendium IT Beheer. Dit initiatief werd uitgebouwd tot het IT Beheer Jaarboek, een reeks die verscheen van 1997 tot 2008. In totaal produceerde hij als hoofdredacteur ruim 70 boeken over IT-managementvraagstukken, met een grote internationale groep auteurs en reviewers. Sinds 1996 is hij ook de hoofdredacteur van de ITSM Portal, een internationaal kennisplatform waarmee tot op de dag van vandaag velen worden voorzien van informatie over actuele IT-managementvraagstukken.

Andere boeken door Jan van Bon

Over Anneke de Jong

Anneke de Jong is wetgevingsjurist bij de Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Andere boeken door Anneke de Jong

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Inventarisatie van relevante frameworks
3. Frameworks toepassen op IT-service-management
4. Een 'parapluframework' voor informatiemanagement
5. Beschrijving van de frameworks

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Frameworks voor IT-management