Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

IT voor Managers

Alles wat je altijd al over IT wilde weten,..maar toch niet vroeg

Paperback Nederlands 2010 9789087536213
Verkooppositie 3294Hoogste positie: 182
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Dit boek geeft een overzicht van de ontwikkelingen binnen de IT. Het is geschreven voor managers en ieder ander die zelf geen IT'er is, maar wel meer van IT-zaken wil snappen.

IT is vaak een ondoordringbare wereld, vol Engelse en vaak nodeloos ingewikkelde termen, een domein waar enkel ingewijden de weg lijken te weten. Dat is jammer, want IT wordt te belangrijk om enkel aan IT'ers over te laten.

IT heeft zich ontwikkeld tot een vast onderdeel van vrijwel alle aspecten van het menselijk handelen. We hebben steeds meer mogelijkheden en benutten die ook privé volop. Tegelijkertijd ervaren mensen in de praktijk van hun organisatie IT ook vaak als een blok aan het been. Vaker dan hen lief is, krijgen ze te horen dat iets niet mag of kan. Dat frustreert, vooral omdat mensen te weinig grip het IT beleid kunnen krijgen.

IT bepaalt steeds meer onze communicatie en informatiemogelijkheden, op het werk en thuis. Dan is het nodig om toch iets meer te snappen van al die IT-termen en -begrippen, ook als niet-IT'er. Dit boek helpt daarbij.

Specificaties

ISBN13:9789087536213
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2011
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

4.8 van de 5
5 stemmen
4
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Patty Muller: ‘Wij maken dagelijks gebruik van het wonder IT’
Erik de Vries 2 februari 2011 IT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Toch lijkt gedegen kennis over dit onderwerp voorbehouden aan de branche. In IT voor Managers, een laagdrempelig en inspirerend boekje, legt Patty Muller de basics uit van IT en, belangrijker, maakt ze duidelijk waarom iedere leidinggevend over deze kennis moet beschikken.

Over Patty Muller

Patty Muller is voor ISES werkzaam binnen de vakgebieden ICT voor de business en Informatievoorziening. Ze heeft uitgebreide ervaring als projectmanager en programmamanager opgedaan, veelal binnen IT- projecten. Aanvankelijk gestart vanuit een universitaire opleiding op het gebied van sociologie en sociale psychologie, is ze gedurende haar carrière al snel de IT in gegaan en heeft zich in dat vakgebied terdege bekwaamd. De laatste jaren is Patty Muller teruggekeerd naar haar oude liefde: mensen en organisaties. Ze heeft zich verder ontwikkeld en gecertificeerd onder meer als RET-therapeut en MBTI-assessor. Ook heeft ze inmiddels vele assessments uitgevoerd bij project- en programmamanagers en intervisietrajecten verzorgd rond leiderschapsontwikkeling. Voor Schouten en Nelissen heeft Patty trainingen ontwikkeld rond het thema 'omgaan met politiek binnen organisaties'.

Andere boeken door Patty Muller

Inhoudsopgave

Voorwoord
Leeswijzer

1. Eenentwintigste-eeuw IT
2. Bedrijfsvoering en sturing
3. Het ongestructureerde bedrijf
4. Analyse en architectuur
5. Digitale data en database
6. Infrastructuur
7. Sourcing en leverancierskeuze
8. Het managen van de IT
9. Volwassenheid en Alignement

Extra's

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        IT voor Managers