Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leiderschap met vallen en opstaan

Reflexen en reflecties

Paperback Nederlands 2017 9789087730253
Verkooppositie 10745 dagen in de top 100
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Leidinggevenden moeten veel: klanten tevreden houden, processen en procedures en protocollen handhaven, improviseren wanneer de situatie daarom vraagt, grenzen trekken wanneer dat nodig is, teams bij elkaar houden. Ze moeten individuen in hun kracht zetten, functioneringsgesprekken houden en nieuwjaarstoespraken, veranderingen managen, maar ook continuïteit waarborgen, empathisch zijn, of nee: coachend toch maar.

Streng optreden maar ook geduldig zijn, de baas of toezichthouder tevreden houden maar wel ondernemend optreden, enzovoort, enzovoort, enzovoort. Sommigen worden er knettergek van, en anderen krijgen het neuriënd voor elkaar.

In deze bundel met korte artikelen neemt Jan de Vuijst ons lichtvoetig mee naar zeer verschillende situaties en dilemma's waar leidinggevenden mee geconfronteerd worden. Het gaat over angstcultuur, maar ook over charisma; over perspectief en creativiteit, maar ook over beslissingen nemen en doorzetten.

In de meeste artikelen wordt wel verwezen naar wetenschappelijke inzichten, maar de toon is toch vooral relativerend. Niet alles wat wetenschappelijk is, is immers waar en niet alles wat waar is, is wetenschappelijk. In de praktijk gedragen mensen zich vanuit hun innerlijke motivatie en niet omdat het wetenschappelijk is onderbouwd of voorgeschreven.

De leidinggevende die zich gemakkelijk en relativerend met zijn of haar eigen gedrag en de effecten daarvan verhoudt - die daarbij 'wendbaar' is zoals men tegenwoordig graag zegt - doet het goed en kan zich ontspannen toeleggen op succesvol leidinggeven.

Specificaties

ISBN13:9789087730253
Rubriek:Leiderschap
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:130
Druk:1
Verschijningsdatum:21-4-2017

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan de Vuijst

Jan de Vuijst (1954) is organisatieadviseur, master practitioner coach en parttime hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, waar hij vooral doceert aan de Business School van de universiteit, TIAS. Eerder was Jan de Vuijst universitair docent, directeur van een projectmanagementbureau, directeur bij TNO en partner bij Boer & Croon. Hij woont met zijn vrouw in Den Haag (Scheveningen) en houdt van klassieke muziek, moderne kunst, oude verhalen en zeezeilen.

Andere boeken door Jan de Vuijst

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschap met vallen en opstaan