Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Praktijkboek Bibob

Paperback Nederlands 2013 9789088631092
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) beoogt de integriteit van het openbaar bestuur te beschermen en vervlechting van de onder- en bovenwereld te voorkomen. Bestuursorganen kunnen van dit preventieve instrument gebruik maken om zo criminele facilitering te voorkomen. Wanneer op basis van de Wet Bibob een ernstig gevaar bestaat dat een vergunning, subsidie of aanbesteding zal worden of is gebruikt voor criminele doeleinden, dan is het bestuursorgaan bevoegd om de beschikking te weigeren of in te trekken, dan wel de gegadigde voor de overheidsopdracht te weigeren.

Maar wat is een 'ernstig gevaar'? Dat praktische aspect, wat de kern vormt van ieder Bibob-advies, staat centraal in het Praktijkboek Bibob. Om die vraag te beantwoorden, gaat mr. Avril Schreurs in op de totstandkoming en de inhoud van de Wet Bibob, de branches waarop de wet van toepassing is en de rol van het Landelijk Bureau Bibob (LBB).

Daarnaast wordt het gebruikte bewijs in de Bibob-adviezen behandeld, zoals anonieme tips, CIE-informatie, geldboetes, sepots, voorwaardelijke straffen en vrijspraken. Ook de reikwijdte van het zakelijk samenwerkingsverband komt aan de orde en de waarborgen die er zijn voor de (rechts)personen die met de Bibob-procedure te maken krijgen. Tot slot blikt de auteur vooruit op de aangekondigde wijziging van de Wet Bibob, waardoor vastgoedtransacties onder de wet komen te vallen en de onderzoeksmogelijkheden van het openbaar bestuur worden uitgebreid.

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Avril Schreurs

Mr. Avril Schreurs MSc. is accounthouder en adviseur Bibob bij het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) Rotterdam.

Andere boeken door Avril Schreurs

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek Bibob