Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Doorzien - Beter leven en leidinggeven met je eigen manier van kijken

Paperback Nederlands 2016 9789089244796
Verkooppositie 2956
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Ieder mens heeft een 'individueelste' manier van kijken. Dit doorzien is verbonden aan wie jij bent, jouw kern. Door opvoeding en onderwijs raakt dit ondergesneeuwd. Mensen maken hooguit onbewust gebruik van hun eigen 'doorzien'. Terwijl je, door bewust aan te sturen vanuit je doorzien, de krachtigste sleutel hebt om bij te dragen. Als je vanuit je eigen manier van kijken bijdraagt heb je een impact die authentiek en wezenlijk is in je werk, je gezin of waar dan ook. Om dat verschil in te kunnen maken moet jij je eigen doorzien eerst weer ontdekken. Dit boek is een gids bij alle stappen die je daarin tegenkomt.

Hoe je contact maakt met je eigen doorzien. Hoe je kunt stoppen met het bagatelliseren van je grote bijdrage en die van anderen kunt herkennen. Hoe je plezier krijgt in het overdragen van je wezenlijke kijk op zaken. Maar vooral hoe je levendig wordt als je uit het onderdrukkende van het gemiddelde stapt. Iedereen kan zijn doorzien 'aanzetten' op de belangrijkste items in het leven.

Doorzien helpt je om helder vast te stellen welke resultaten je kunt halen, samen met anderen. Het helpt om tot de grootst mogelijke samenwerking te komen. En doorzien leert je hoe je onderstromen van macht en onmacht versterkend kunt ombuigen naar grotere resultaten.

Hoewel de inzichten zijn opgedaan in de praktijk van organisaties zijn de inzichten te belangrijk om het gebruik daartoe te beperken. Veel voorbeelden in het boek gaan ook over onderwijs en het persoonlijke leven. In iedere setting is het belangrijk dat mensen vanuit hun eigen kern met het beste van zichzelf bijdragen.

Specificaties

ISBN13:9789089244796
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Houtekiet
Druk:1
Verschijningsdatum:12-5-2016
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Agnes Siegerink: ‘Mensen met doorzien zitten op een berg’
Bas Hakker 4 juli 2016 Agnes Siegerink en Rob Melief signaleerden tijdens trainingen aan toptalenten uit het bedrijfsleven iets bijzonders: deze toppers zijn niet alleen heel slim en talentvol, ze kunnen bóven de materie staan. Siegerink haalden wat mensen bij elkaar met dit ‘doorzien’ en schreef er een inspirerend boek over: Doorzien - Beter leven en leidinggeven met je eigen manier van kijken.
preview
Preview - Doorzien - Beter leven en leidinggeven met je eigen manier van kijken
Agnes Siegerink 31 mei 2016 Doorzien van Agnes Siegerink belooft te laten zien hoe je zicht krijgt op je wezenlijke kijk op zaken. Want te vaak reageren we op de automatische piloot. In haar preview gaat ze kort in op een aantal aspecten van haar boek.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Agnes Siegerink

Agnes Siegerink (1956) is een ervaren managementadviseur en trainer. Zij werkte voor opdrachtgevers als het Ministerie van Financiën, de Koninklijke Academie van Wetenschappen, Universiteit Nyenrode en de Rabobank. In haar eerste boek Uniting Talent gaf zij inzicht in de verschillen tussen mensen en hoe je kunt samenwerken. In Doorzien brengt zij de lezer nog een stap verder en deelt zij de essentie van haar ervaring en onderzoek met het ontwikkelen van organisaties, teams en individuele managers.

Andere boeken door Agnes Siegerink

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1
1. Wat is doorzien
2. Fenomenen die bij doorzien horen
3. Studie over doorzien
4. Verschil tussen gedrag en kwaliteiten
5. Afstemmen op verwachtingen en focussen op kwaliteiten
6. Clusters van gedrag en clusters van kwaliteiten

Deel 2
7. Rangorde, macht en onmacht
8. Radicaal vrij worden
9. Doorzien van macht en onmacht
10. Het verkeerde thuis gevoel

Deel 3
11. Wezenlijke kwaliteiten
12. Kwaliteiten los van de kern

Deel 4
13. Doorzien met het hart is wijsheid
14. Het lichaam moet wennen aan krachten
15. Diep luisteren en kunnen doceren
16. De trap van licht en donker
17. Je eigen waarheid maakt dat je weer bij jezelf hoort

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Doorzien - Beter leven en leidinggeven met je eigen manier van kijken