Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Inleiding in de counselling

hulpverlening bij functioneringsproblemen

Paperback Nederlands 2016 9789089537997
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

Counselling is een laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening, waarin psychologische kennis een belangrijke rol speelt. Het is een op empowerment gebaseerde hulpvorm waarin de cliënt via de dialoog geholpen wordt zijn probleemoplossend vermogen en zijn veerkracht te vergroten. Counselling is geschikt voor mensen die hulp zoeken bij functioneringsproblemen of last hebben van lichte stoornissen.
In Inleiding in de counselling worden de psychologische stromingen behandeld die leiden tot de hedendaagse visies over de mens en zijn gedrag. Door te bekijken wat functioneringsproblemen zijn en hoe counselling die probeert aan te pakken wordt ook het werkgebied van de counsellor gedefinieerd. Ook wordt aandacht besteed aan empowerment en aan de houding van de counsellor. Zo krijgt de aanstaande counsellor handvatten voor het vormgeven van het counsellingstraject.
Inleiding in de counselling is in begrijpelijke taal geschreven en de technieken worden geïllustreerd met heldere praktijkvoorbeelden in het boek. Op de bijhorende website www.inleidingindecounselling.nl is veel casusmateriaal te vinden.
Drs. Markus van Alphen is afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als vrijgevestigde behandelaar in een kleine e-Health praktijk. Daarnaast is hij freelance docent (toegepaste) psychologie aan een aantal opleidingsinstituten, waarvoor hij ook vaardigheidstrainingen verzorgt. In 2014 is tevens zijn boek Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners bij Boom Lemma verschenen en in 2015 Psychosociale gespreksvoering: Oobservatief luisteren in de hulpverlening.

Specificaties

ISBN13:9789089537997
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:308
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:18-2-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Markus van Alphen

Drs. Markus van Alphen is afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als vrijgevestigde behandelaar in een kleine e-Health praktijk gericht op de Basis-GGZ en het gebied van de praktijkondersteuner huisarts (POH-GGZ). Daarnaast is hij freelance docent (toegepaste) psychologie bij een aantal opleidingsinstituten, waarvoor hij ook vaardigheidstrainingen verzorgt. In 2014 verscheen van zijn hand bij Boom Lemma: Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners.

Andere boeken door Markus van Alphen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding in de counselling